Tamara Carrasco, aquest dimarts després de ser detinguda a Viladecans (ACN)
Tamara Carrasco, aquest dimarts després de ser detinguda a Viladecans (ACN)

La fiscalia recorre la llibertat condicional de la CDR Tamara Carrasco

Actualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat un recurs contra la resolució que va deixar en llibertat la membre dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Viladecans Tamara Carrasco. La fiscalia sol·licita que es mantingui la imputació pels delictes de rebel·lió i terrorisme perquè considera que el moment actual de la investigació encara és "prematur" per excloure l'aplicació d'aquests dos tipus penals.

El ministeri públic ha informat que ha interposat un recurs d'apel·lació contra la mesura del jutge Diego de Egea la setmana passada, quan va deixar la jove en llibertat amb mesures cautelars després d'imputar-li un delicte de desordre públic i retirar-li els delictes de rebel·lió i terrorisme de què se l'acusava en un principi.

En el recurs, la fiscalia demana que es decreti presó provisional incondicional per a Carrasco o, subsidiàriament, se li imposi llibertat o presó amb fiança.

Notícia relacionada: Els CDRs: dels talls de carretera a l'acusació de rebel·lió


A Carrasco, de 34 anys, la va detenir la Guàrdia Civil dimarts de la setmana passada a Viladecans. El magistrat del Jutjat Central d'Instrucció número 6 va imposar dijous passat a Carrasco una bateria de mesures cautelars, entre les quals hi ha l'obligació de presentar-se cada dilluns al jutjat, la prohibició de sortida de Viladecans excepte per anar a la feina o la necessitat de facilitar una adreça i un número de telèfon per estar sempre localitzable.

Se la relaciona amb un àudio cridant a la mobilització i a fer accions de sabotatge a les carreteres durant la Setmana Santa. La fiscalia l'acusa de desenvolupar tasques de coordinació dels CDR. Investigant-la només per desordre públic, la competència de la causa no és de l'Audiència Nacional, de manera que podria acabar en un jutjat d'instrucció de Catalunya. A més, Carrasco passaria d'afrontar presumptes delictes que podrien comportar fins a 30 anys de presó a penes que van des dels sis mesos fins als sis anys de presó.

ARXIVAT A:
CDRJudicialProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut