Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a l'acte de la plaça Catalunya
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a l'acte de la plaça Catalunya
Barcelona

La Taula per la Democràcia, amb ANC i Òmnium, crida a la vaga general el dia 3

RedaccióActualitzat

La Taula per la Democràcia, integrada pels sindicats UGT, CC.OO, PIMEC, CECOT, FAPAC, ANC i Òmnium, entre d'altres, ha convocat una vaga general per a dimarts, dia 3, com a resposta a les càrregues policials.

També ha cridat patronals, sindicats, autònoms i institucions a fer una concentració davant dels llocs de treball i ajuntaments aquest dilluns a les 12 del migdia.

En un acte multitudinari a la plaça de Catalunya de Barcelona, els líders de l'ANC i d'Òmnium han fet una crida a seguir aquesta vaga.

 

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha qualificat de "dia històric" el que s'ha viscut aquest diumenge a Catalunya.

"Avui volem compartir amb vosaltres que tot comença. Avui sabem que el poble de Catalunya s'ha expressat a les urnes contra un estat que ha utilitzat tota la maquinària repressiva perquè no ho poguéssim fer."

Cuixart ha agraït als més de 800 ferits que hagin donat la cara per la llibertat. També ha tingut agraïments per als ciutadans que han votat, el poble de Catalunya i els Mossos d'Esquadra.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha criticat els governants que han portat la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per apallissar ciutadans "amb odi als ulls".

La Taula per la Democràcia, formada per quaranta entitats, s'ha creat per donar una resposta unitària en defensa de les institucions i els drets.

Els impulsors de la iniciativa cívica són els sindicats Comissions Obreres i UGT, l'ANC i Òmnium Cultural, l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), la Federació d'Assemblees de Pares i Mares de Catalunya (Fapac), la Federació d'Organitzacions per la Justícia Global, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Pagesos, entre altres.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut