Jutjats de La Seu d'Urgell (EFE)
La Seu d'Urgell

Citats a declarar 8 mestres de la Seu pel tractament que van fer a classe de l'1-O

Hauran de comparèixer dimarts davant el jutge que porta el cas per un possible delicte d'incitació a l'odi

RedaccióActualitzat

Vuit professors de tres escoles de la Seu d'Urgell estan citats a declarar davant del jutge aquest dimarts 7 de novembre per un possible delicte d'incitació a l'odi.

El jutge ha citat el director i quatre mestres de col·legi públic Mossèn Albert Vives, la directora i un docent de l'escola Pau Claris i la directora de l'escola La Salle. Els tres centres escolars estan sent investigats pel tractament que van fer a classe dels fets de l'1 d'octubre.

La denúncia sorgeix d'algunes famílies d'alumnes d'aquests centres, que asseguren que els menors van patir humiliacions, insults i, fins i tot, agressions fora de l'escola. Seria el cas, asseguren, d'un alumne, fill d'una agent de la Guàrdia Civil.

El jutge investiga si és possible que diversos professors i responsables de les escoles "incitessin de manera directa els seus alumnes, d'edats molt primerenques i en conseqüència mal·leables per qui té un principi d'autoritat cap a ells, a la comissió de fets mínimament concretats dels que es pugui predicar la discriminació, l'odi, l'hostilitat o la violència contra grups o associacions".

Les famílies denunciants van declarar davant el jutge el passat 18 d'octubre. Ara el magistrat cita els docents a declarar per saber la seva versió dels fets.

La consellera d'Ensenyament, cessada pel govern espanyol en aplicació del 155, Clara Ponsatí, ha reaccionat a la notícia des de Bèlgica, on es troba amb tres consellers més cessats i el president Puigdemont. Ponsatí assegura que no toleren "l'assetjament judicial als mestres" i que "no tenim por".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut