Madrid

El govern espanyol porta al Constitucional el Comissionat per a la Transició Nacional

Soraya Sáenz de Santamaria diu que el govern espanyol demanarà la suspensió del comissionat o de qualsevol altra estructura d'estat que es creï des de Catalunya

RedaccióActualitzat

El govern espanyol demana al Tribunal Constitucional la suspensió del Comissionat per a la Transició Nacional que presideix Carles Viver Pi-Sunyer. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria, adverteix que Espanya recorrerà qualsevol normativa o acte que suposi la creació de les estructures d'Estat. De fet, és el tercer consell de ministres consecutiu que ho fa.

Madrid presenta el recurs un cop considera que ha rebut una resposta negativa de la Generalitat al requeriment que es va enviar el mes d'abril. L'executiu de Rajoy no es creu la versió del govern català, que argumentava que amb el Comissionat per a la Transició Nacional s'està preparant una possible proposta de reforma constitucional. Soraya Sáenz de Santamaria manté que el decret vol crear mecanismes per separar-se d'Espanya i vulnerar la sobirania nacional: "Amb aquest decret i totes les actuacions que l'acompanyen, el que es fa de nou és vulnerar el principi de sobirania nacional que resideix en el conjunt del poble espanyol, la indissoluble unitat de la nació espanyola, la subjecció de tots els ciutadans i poders públics a la Constitució i el procediment de reforma de la Constitució."

Entén la Moncloa que la Generalitat i el Parlament estan preparant actuacions posteriors a una declaració unilateral d'independència i per això sol·licita la suspensió del decret com fa dues setmanes, quan també va portar al Constitucional la llei que desenvolupava les estructures d'Estat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut