Hospital de campanya al costat de l'Arnau de Vilanova per evitar un col·lapse de casos (EFE/ Ramón Gabriel)
La carpa al costat de l'Arnau de Vilanova per atendre les urgències de Covid-19 (EFE/ Ramón Gabriel)

La situació a l'Arnau de Vilanova: "Recorda el març, però ara estem preparats"

Segons José Luis Morales-Rull, responsable de la planta de Covid-19 de l'hospital, caldrà obrir una altra planta perquè l'actual no té més capacitat

Actualitzat

La planta de l'hospital Arnau de Vilanova dedicada a la Covid-19 ja està plena, arran dels últims casos que han aconsellat confinar el Segrià i, probablement, s'haurà d'obrir una altra planta per als que puguin venir, segons ha explicat a Catalunya Ràdio el seu responsable, el metge internista José Luis Morales-Rull.

A l'hospital de Lleida s'han fet una vintena d'ingressos, amb tres malalts que estan monitoritzats des de fa dies, però fora de la Unitat de Cures Intensives. A l'UCI hi ha ara cinc persones i hi hauria capacitat per a cinc més.

José Luis Morales-Rull ha dit que "la situació ens recorda la del març", però amb la diferència que ara se sap el percentatge de malalts que poden desenvolupar determinats símptomes. "Estem preparats per assumir l'augment d'ingressos", ha dit.

 

Carpa d'aïllament

Sobre la carpa que s'ha muntat al costat del centre, Morales-Rull no vol parla d'hospital de campanya, sinó d'una zona d'aïllament per als casos que arriben a urgències amb símptomes de Covid-19:

"S'ha habilitat com una sala d'espera perquè s'ha de fer un reconeixement al malalt i una prova PCR per veure si és positiu o negatiu. Els resultats poden trigar hores i fer-ho a la carpa implica separar els sospitosos dels que venen per altres malalties"

 

Ara hi ha personal de vacances, perquè s'ha demanat explícitament que es concentrin durant l'estiu, però no ha calgut demanar que ningú torni abans d'hora i el responsable de la planta de Covid-19 de l'Arnau de Vilanova no n'és partidari perquè "cal descansar perquè això no s'acabarà ara".

 

Perfil del malalt

L'edat mitjana dels afectats de coronavirus és de 61 anys, però el metge ha dit que, si es deixen de banda els malalts de residències, seria de 55 anys i corresponen a "treballadors d'empreses hortofructícoles, majoritàriament migrants".

Ha explicat que, dins de les mesures de prevenció, cal entendre que la seva és una situació de subsistència i per això ha defensat que "a més del tema epidemiològic, hi ha una vessant social que s'ha de reforçar".

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut