Lleida munta un hospital de campanya a l'Arnau de Vilanova pels brots de Covid

En una setmana a Lleida s'han registrat 365 casos, molt més que els que hi havia hagut en plena pandèmia al març o l'abril

RedaccióActualitzat

La Conselleria de Salut es mobilitza davant dels brots de coronavirus a la regió sanitària de Lleida. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha començat a muntar un hospital de campanya a l'Arnau de Vilanova per poder atendre els pacients de Covid-19. En una setmana, s'hi han registrat 365 casos, molt més que els que hi havia hagut en plena pandèmia al març o l'abril.

L'hospital de campanya té tres carpes que fan 30 metres de llarg per tres d'alçada. Hi ha tres àrees sanitàries que poden atendre fins a 105 persones. 

S'ha muntat ara fins per quan sigui necessari posar-lo en funcionament i aleshores ho farà les 24 hores del dia sense parar. L'objectiu és reforçar el servei de l'Hospital Arnau de Vilanova, davant de la pressió del brot de coronavirus. Podrà donar suport a l'atenció inicial a les Urgències, fer triatge i proves PCR.

 

Muntatge de l'hospital de campanya del SEM a l'exterior de l'Arnau de Vilanova de Lleida
Muntatge de l'hospital de campanya del SEM a l'exterior de l'Arnau de Vilanova de Lleida (SEM)

Amb els resultats de les proves PCR es derivaran els casos lleus a hotels de salut o altres equipaments que s'han habilitat per acollir-los sense necessitat que hagin d'entrar a urgències.

Es tracta d'un dispositiu enfocat a fer una atenció sanitària prèvia a l'arribada a l'hospital per donar suport a Urgències. En cas que, per exemple, arribessin 10 casos de cop es podrien atendre tots a l'hora.

 

Aquest divendres, la consellera de Salut, Alba Vergés, ja ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que ha demanat als pacients de la Franja que no es visitin a l'Arnau de Vilanova, precisament pel brot de Covid.

Segons el Departament de Salut, actualment a l'Arnau hi ha 21 pacients amb Covid-19 a planta i 6 a l'UCI.
 

Augmenta el risc a Lleida

Des que va acabar el confinament, la regió sanitària de Lleida és la que més preocupa per un possible rebrot. En les últimes setmanes hi ha hagut diversos focus de contagi. De fet, el risc de transmissió comunitària és molt alt des de fa cinc dies a Lleida.

 

En aquest gràfic es veu com la línia ha passat del groc al vermell en dues setmanes. Els analistes de dades diuen que quan s'està en zona verda o groga els brots són controlables amb mesures com el seguiment de contactes, però que, quan s'entra en zona vermella, cal implementar-ne d'altres.

Dijous es van comptabilitzar 128 contagis a la regió sanitària, i aquest divendres, 60.

 

La consellera ha demanat als veïns de Lleida que "abaixin el ritme" de mobilitat i que reforcin les mesures de distanciament social per contenir el virus.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut