Mundial de Corea i Japó

La selecció del Brasil, campiona del món 2002 per cinquena vegada

La selecció del Brasil s'ha proclamat campiona del Mundial de Corea i Japó, en vèncer Alemanya per 2 a 0, tots dos gols de Ronaldo, que, amb vuit gols, ha estat el màxim golejador del Mundial. Feia més de vint anys que cap jugador no marcava vuit gols en un mundial. Aquest és el cinquè títol mundial de la "canarinha", que, tot i trobar-se amb la millor selecció germànica del campionat, ha alçat la copa. La primera part ha estat dominada pels de Voeller, però les ocasions han estat per als brasilers, que no han tingut la sort que sí que els ha acompanyat en la segona meitat, on han arribat els dos gols (m.66 i m.78). Amb aquesta victòria, l'afició brasilera deixa enrere la decepció de la final de França 98, en què els amfitrions es van imposar per 3 a 0. Les llàgrimes de Ronaldo, abraçat a Rivaldo, a l'acabament del partit ha estat la imatge més emotiva.

El partit ha començat amb molta intensitat, semblava que als alemanys els costava arribar a la porteria contrària i que els brasilers dominaven, però, a partir del minut 9, els homes de Voeller s'han començat a sentir còmodes i han passat a controlar el partit. Klose ha tingut dues ocasions, però cap com la primera de Ronaldo, en el minut 17. En una jugada a la contra, Ronaldinho fa una passada excel·lent al davanter de l'Inter, però aquest creua massa el xut amb la cama esquerra, la seva cama dolenta, i envia la pilota fregant el pal dret de la porteria de Kahn. La selecció alemanya ha fet una gran primera part, sens dubte ha estat el seu millor partit del Mundial. Ha tingut la possessió de pilota descaradament en la primera part, una dada molt curiosa tractant-se d'una final. Després que Cafú, el primer home que juga tres finals del món, tingués una clara ocasió, Ronaldo ha tornat a tenir a les botes l'oportunitat d'estrenar el marcador. El davanter s'ha trobat per segona vegada sol davant de Kahn, però tampoc ha sabut resoldre. Brasil ha començat a recuperar una mica la pilota i el domini alemany ha començat a baixar. Quan faltaven tres minuts per a l'acabament, Kleberson ha disposat d'una altra claríssima ocasió. El jugador brasiler s'escapa per velocitat, supera Metzelder i troba Kahn descol·locat, però el xut marxa desviat. Posteriorment, i quan només faltava un minut perquè es complissin els 45 minuts, ha arribat l'ocasió més clara de la primera part. Kleberson envia un xut al travesser. SEGONA PART Només un minut després del descans ha arribat l'ocasió més clara dels alemanys, obra de Jeremies, que ha estat a punt de sorprendre Marcos. El conjunt de Voeller ha sortit a totes. En el minut 50, una gran aturada de Marcos ha pogut evitar que el llançament de falta de Neuville acabés al fons de la xarxa. Dos minuts després, Rivaldo i Gilberto han intentat rematar amb el cap, però Kahn ha aturat com ha pogut. La selecció alemanya ha sortit en aquesta part totalment concentrada i ansiosa per trobar el gol, però el futbol no és just i no premia el bon joc. En el minut 66, Ronaldo ha aprofitat un error del millor porter del mundial, Kahn, per fer el seu setè gol en el campionat i avançar la seva selecció en el marcador. I un altre cop Ronaldo, en el minut 78, ha estat el protagonista i l'autor del segon gol. Kleberson deixa una pilota a la frontal de l'àrea, Rivaldo la deixa passar, i el jugador de l'Inter envia un xut molt col·locat al fons de la porteria. El seleccionador brasiler, Luiz Felipe Scolari, ha substituït Ronaldo per Denilson quan ja s'havien complert els 90 minuts perquè l'afició ovacionés el que ha estat l'estrella de la final. La selecció brasilera és la primera que guanya els sets partits disputats del mundial. Brasil ja havia guanyat tots els partits en el Mundial de Mèxic 1970, però aleshores només es van jugar sis partits.