Una oficina de la Seguretat Social, que ha confirmat que l'errada "quedarà resolta pel març o abans, si és possible" (Europa Press

La Seguretat Social cobra per error fins a 220 euros de més a 8.000 autònoms

L'administració ho ha admès i diu que farà una devolució de quotes d'ofici als afectats per la diferència d'import

Redacció/AgènciesActualitzat

La Seguretat Social ha cobrat per error la quota mínima normal als nous autònoms, els que es van donar d'alta entre l'1 i el 9 de gener, en comptes de la tarifa plana.

Així, segons informa l'agència Europa Press, al voltant de 8.000 persones han hagut de pagar fins a 220 euros de més. En comptes de la tarifa plana de 80 euros, el càrrec final ha rondat els 300 euros, que és la "quota mínima normal".

El Ministeri de José Luis Escrivá explica que aquesta "incidència" ha afectat només els nous treballadors i afegeix que en els pròxims dies rebran un correu electrònic on se'ls informarà de la situació i se'ls plantejaran accions correctores.

La Seguretat Social farà una devolució de quotes d'ofici als afectats per la diferència d'import. La intenció és "resoldre-ho durant el mes de març" o abans, si fos possible.
 

Sense errors en la base mínima

Pel que fa a les quotes del gener que s'han cobrat als autònoms amb la base mínima de cotització, segons el ministeri no hi ha hagut cap error. S'ha aplicat el nou Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), que va entrar en vigor l'1 de gener.

S'han produït dos supòsits en aquestes quotes. D'una banda, als treballadors per compte propi que no havien sol·licitat la revalorització automàtica, la quota se'ls ha apujat un 0,6% i la base de cotització ara és de 299,71 euros.

Als autònoms que sí que ho havien sol·licitat, se'ls ha afegit també la pujada prevista de la base mínima del 8,6%, i al gener han pagat 325,48 euros.

El nou sistema de cotització vigent ja té en compte els ingressos reals, però s'aplica de manera gradual i amb un període de transició de nou anys, fins al 2032.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaAutònoms
Anar al contingut