El brot a la residència Filella-Sant Hospital de Tremp es va declarar a finals de novembre

La Fiscalia investiga la residència de Tremp, on hi ha hagut 42 morts per Covid

Demanarà al Departament de Salut informació per aclarir si el centre ha seguit els protocols establerts

Actualitzat

La Fiscalia de Lleida investiga si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus que de moment ha causat 42 morts a la residència de Tremp.

El ministeri públic demanarà aquesta setmana documentació al Departament per acreditar el procés d'actuació del centre. De moment, però, no consta que cap família hagi denunciat els fets ni als Mossos d'Esquadra ni penalment a la justícia.


Gairebé el 100% d'usuaris contagiats

La situació a la residència és que pràcticament el 100% dels residents està contagiat. En total, són 92 les persones grans positives, i només 5 són negatives: 4 es van traslladar a altres centres i només 1 s'ha quedat a la residència perquè pel seu delicat estat de salut no es podia desplaçar. Per tant, tots amb coronavirus menys un.

A més, la xifra de 42 morts significa que aproximadament el 30% dels residents que hi havia abans que s'originés el brot han mort. De fet, és una de les residències de tot Catalunya que més morts acumula per coronavirus, sobretot en la segona onada.

A banda, també hi ha 42 treballadors contagiats, fet que ha generat problemes de personal i crides constants per trobar-ne.

Des del 28 de novembre, el centre està gestionat per la Generalitat, que va decidir intervenir-la arran del fort augment de positius.

La fundació, Salut i l'Ajuntament han declinat donar detalls de la situació, mentre que la majoria de famílies es queixen de falta d'informació, sobretot durant els primers dies.

Filtren els noms de les víctimes

La residència de Tremp té obert un altre front, en aquest cas policial. La direcció del geriàtric -Gestió de Serveis Sanitaris- ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra per la sospita que una persona vinculada laboralment al centre ha divulgat, a través de grups de WhatsApp, els noms i cognoms dels residents que han mort al centre.

La fundació ha declinat parlar d'aquesta qüestió.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Residències gent gran
Anar al contingut