La recta final de la campanya, centrada en les crítiques a Fernández Díaz per no haver dimitit

RedaccióActualitzat

L'afer de persecució política des del Ministeri de l'Interior segueix centrant una campanya que ja arriba al final. En un acte en defensa de l'escola pública a Premià, el líder d'En Comú Podem ha dit que la no dimissió del ministre Fernández Díaz és una situació intolerable en democràcia.

Xavier Domènech: "No només la impunitat ha marcat les actuacions del ministre de l'Interior, sinó que aquesta impunitat s'ha convertit en cinisme públic quan públicament no han assumit cap mena de responsabilitats sobre actuacions delictives."

Des de la fàbrica Alstom, els candidats d'Esquerra, en un acte sobre ocupació i treball digne, han carregat contra Fernández Díaz i De Alfonso, amb especial èmfasi en una frase de les converses filtrades sobre el sistema sanitari.

Gabriel Rufián: "Si aquests miserables tenen pebrots -com en tenen- per calumniar, que tinguin pebrots de dir allò d''ens hem carregat el sistema sanitari' en una sala d'espera d'un hospital."

En el cara a cara organitzat per "El Periódico", les converses entre socialistes i convergents anaven en la mateixa direcció. Batet manté que fets com aquests aprofundeixen la desafecció i Homs s'afegia a la iniciativa socialista de presentar querelles pel cas.

Francesc Homs: "La intuïció em diu que un ministre de l'Interior no té al seu abast recórrer als poders que li atribueix la llei per combatre un adversari."

Meritxell Batet: "Al final el que està en joc no és un partit, un polític, un càrrec o una persona; el que està en joc és la democràcia."

Tots els candidats han insistit en les dimissions de Fernández Díaz i De Alfonso.

També els líders del PSOE i de Ciutadans han centrat els seus missatges de campanya en el cas i demanen la dimissió de Jorge Fernández Díaz.

Pedro Sánchez: "Com que no dimitiran ni Fernández Díaz ni Rajoy, jo el que demano és que anem a votar en bloc per fer fora el PP."

Albert Rivera: "Interior no és del PP ni de Ciutadans, és d'Espanya. El ministre ha de dimitir, no hi ha excuses. Sembla que hi ha una batalla interna i el màxim responsable n'és el ministre."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut