Manifestació del 7D a Brussel·les
Manifestació del 7D a Brussel·les

La preocupació dels espanyols per la independència baixa 8 punts al desembre

Des de l'1-O, Catalunya ha baixat més de 12 punts en la llista de preocupacions dels espanyols i ha passat de situar-se a la segona posició, a l'octubre, a la cinquena d'aquest desembre

RedaccióActualitzat

El nou baròmetre del CIS recull que la situació de Catalunya baixa en la llista de preocupacions dels espanyols des del 155. Aquest mes de desembre ha caigut 8 punts (16,5%), segons l'última enquesta, passant del quart al cinquè lloc.

El baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques es va fer entre l'1 i el 10 del mes passat, en plena campanya de les eleccions del 21D, convocades pel govern espanyol en aplicació del 155. Ja al novembre, pocs dies després que s'aprovés al Senat, el 24,6% dels ciutadans manifestaven la seva preocupació per la independència, quatre punts menys que a l'octubre, quan la xifra era del 29%. Des de l'1-O, ha baixat 12,3 punts. 

L'enquesta reflecteix, en canvi, un increment de la preocupació per la classe política, que figura en el tercer lloc de la llista. Aquest mes de desembre, aquesta preocupació ha marcat el rècord de l'any, amb un augment de cinc punts respecte als inicis del 2017.

Segons el CIS, al primer lloc hi continua havent l'atur, seguit per la corrupció i el frau.

ARXIVAT A:
IndependènciaArticle 155Procés català
Anar al contingut