Aquesta any la Patum acaba amb la revetlla de Sant Joan, fet pel qual es preveu més afluència de públic
Berga

La Patum vol marcar distància amb els Sanfermines i evitar els "típics tocaments"

Instal·len durant la festa el Punt Lila, una oficina d'informació i acompanyament per a les possibles víctimes de comportaments sexistes

Actualitzat

Berga no vol que a la Patum passi com als Sanfermines, i ha engegat una campanya per prevenir situacions de violència masclista durant la festa. Cinquanta membres de les comparses han seguit uns tallers per ajudar-los a detectar actituds sexistes, algunes de les quals passen cada any i no s'hi ha parat atenció.

Joan Sala, comparsa dels Plens i les Maces: "El típic 'piropo', o els típics tocaments que fins ara estaven molt generalitzats a dins a de la societat."

Judith Lucas, comparsa dels Nans Nous: "Tu potser notes alguna cosa i ho deixes passar o no hi dones importància."

 

La regidora de joventut, cultura i Patum, Mònica Garcia, reconeix que la festa de la Patum pot ser un entorn que porti a situacions sexistes que es poden dissimular o no es tenen prou en compte.

"El context diguem que acompanya, el fet d'estar molt massificat i de ser una festa que ens toquem, que els cossos es toquen, acompanya que un tocament pugui ser dissimulat."

 

Durant tota la Patum hi haurà el Punt Lila, una oficina d'informació i acompanyament per les possibles víctimes de comportaments sexistes, dins d'una campanya que s'ha fet als instituts i als locals d'oci per conscienciar els joves, amb le lema "Vull la nit!Festes lliures de sexisme".

 

 

"Qui vagi al Punt Lila hi trobarà assessorament i acompanyament, i sabrà tots els passos que ha de fer en qualsevol decisió que vulgui prendre; en el cas d'una agressió clara on hi ha d'haver una denúncia, si ella vol denunciar, hi haurà un acompanyament amb els cossos policials."

No hi ha constància d'agressions masclistes a la Patum, però l'Ajuntament creu que n'hi pot haver hagut de lleus i no s'han denunciat. La massificació i l'alcohol que envolta la festa agreugen el perill que n'hi hagi.

 

 

Més de 300 policies vetllaran per la seguretat els cinc dies de Patum. El dia de més afluència hi pot haver més de 30.000 persones a Berga, el doble de la seva població.

ARXIVAT A:
Cultura popularAssetjament sexual Feminisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut