Passada (Twitter: @lapatum)
Passada (Twitter: @lapatum)

Tret de sortida sota la pluja de la Patum de Berga

Actualitzat

Tot i que s'ha hagut d'endarrerir per culpa d'un fort ruixat, aquest dimecres s'ha donat el tret de sortida de la Patum amb la tradicional Passada a la plaça Sant Pere de Berga, plena de llaços grocs a gairebé tots els edificis. S'hi han concentrat centenars de persones.

La pluja ha començat pocs minuts abans de l'hora prevista d'inici i ha obligat a endarrerir la sortida dels quatre gegants i del tabaler. El recorregut també s'ha escurçat a causa dels quinze minuts de retard amb què ha sortit la comitiva.


Fent referència al context polític actual, el Patronat de la Patum ha decidit que l'àliga dugui clavells grocs i s'ha convidat els familiars dels polítics empresonats a la celebració. A l'acte de lliurament dels títols de Patumaire d'Honor, se'ls farà un reconeixement. L'ANC de Berga també ha volgut fer pública una carta de l'expresident de l'entitat Jordi Sànchez, que lamenta no poder ser a la Patum d'aquest any.

 


L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat que és una mostra del "posicionament dels veïns i veïnes" de la ciutat davant de la situació excepcional" que viu el país. Afageix, també, que "no és una qüestió d'independència, sinó de vulneració de drets".

La guita petita, amb barret groc

Al vespre, la Patum ha continuat amb el passacarrers a diferents punts de la ciutat. Tabal, Maces, Guaites i Gegants Vells, amb la Cobla Pirineu, han fet el recorregut aturant-se davant de les residències de les autoritats locals per fer-hi un salt. Durant la cercavila, la guita petita s'ha posat un barret groc, en homenatge als dirigents sobiranistes empresonats.

 

 

 

Aquest any, el passacarrers innova amb l'obertura del balcó a la ciutadania; es repartiran 50 tiquets, a les portes de l'ajuntament, a les primeres persones que ho sol·licitin.


Dijous se celebrarà el reconegut Salt de Plens, i diumenge es farà el tancament de la festa.
Anar al contingut