Figueres

La nova línia d'alta velocitat Perpinyà-Figueres s'inaugurarà el 19 de desembre

França i Catalunya estaran connectades amb trens d'alta velocitat a partir del 19 de desembre. Els combois, en els dos sentits, aniran de Perpinyà a Figueres, i des d'aquí s'haurà de fer transbord i continuar el trajecte en un tren convencional cap a Girona i Barcelona. Aquest dimarts surten a la venda els primers bitllets de la nova línia que permetrà unir París i Barcelona en només set hores i mitja.

Actualitzat
Responsables de Renfe i del govern català i espanyol han anunciat que el 19 de desembre començarà a circular el TGV que connectarà Catalunya amb França. Seran dos trajectes diaris en cada sentit en què el tren d'alta velocitat arribarà des de Perpinyà fins a Figueres i, des d'aquí, es podrà arribar fins a Girona i Barcelona. De la mateixa manera, en sentit contrari es podrà fer transbord a Perpinyà cap a a París en un tren convencional. Aquest nou recorregut reduirà la durada del trajecte entre Barcelona i París de les dotze hores actuals a set hores i mitja.

La línia, de 44,4 quilòmetres, està a punt des del febrer del 2009, però no s'ha pogut posar en marxa fins que han finalitzat els treballs al túnel del Pertús. La data de la inauguració s'ha fet coincidir amb la del canvi d'horaris per la temporada d'hivern de Renfe i no amb el de la companyia francesa SNCF, que es fa el 12 de desembre.

Els primers bitllets es podran comprar a partir d'aquest dimarts a les taquilles de Renfe o per internet, però només a través del web de l'operador francès, amb un preu promocional per al trajecte París-Barcelona de 63,30 euros i 130,90 euros en la tarifa habitual. Els viatges combinaran tren d'amplada convencional i també internacional de manera provisional fins que s'inauguri el tram d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, previst per l'any 2012.

Inicialment, les dues freqüències diàries per sentit faran transbord a Figueres-Vilafant i aturades a les estacions de Girona, Perpinyà, Narbona-Montpeller i Nimes. Els combois des de Perpinyà sortiran a les 12.23 h i a les 20.25, mentre que en sentit contrari ho faran a les 11.06 h i a les 15.02 h.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut