que l'home que conduïa el cotxe que es va saltar el control de la Diagonal fos l'autor de la massacre de Barcelona.
Els Mossos investigant el vehicle abandonat davant del Walden a Sant Just Desvern
Barcelona

La mort de l'home de Vilafranca a Sant Just podria estar relacionada amb els atemptats

La principal hipòtesi ara és que l'home que conduïa el cotxe que es va saltar el control de la Diagonal fos l'autor de la massacre de Barcelona

RedaccióActualitzat

Els Mossos no descarten ara un possible vincle entre el cas del cotxe que es va saltar un control a la Diagonal i els atacs a la Rambla i a Cambrils.

Per primer cop, ja consideren una hipòtesi probable que l'home que conduïa el cotxe que es va saltar el control de la Diagonal fos l'autor de la massacre de Barcelona.

Després de saltar-se el control, el cotxe, un Ford Focus blanc, va aparèixer ben aparcat a prop de l'edifici Walden, a Sant Just Desvern. A dins hi van trobar un home mort a ganivetades. Una de les hipòtesis amb què treballen els Mossos és que l'autor de la massacre hagués mort el conductor per fer servir el cotxe per fugir, però encara no en tenen la prova definitiva.

El major del Mossos, Josep Lluís Trapero, n'ha donat els detalls aquest diumenge en una roda de premsa al Palau de la Generalitat exclusivament per als mitjans estrangers.

"Hem anat obtenint informació i ja situem clarament aquest vehicle on era abans dels fets, abans del control a la Diagonal i treballen per veure qui conduïa. Tenim alguns elements bastant consistents i en el moment que ho puguem vincular, ho direm." 

Falta saber com va fugir amb tanta facilitat el conductor. Si es confirma que l'autor de l'atemptat era qui conduïa el vehicle, l'home mort a ganivetades passaria a ser la quinzena víctima dels atemptats a Catalunya. Es tracta de Pau Pérez, de 34 anys i veí de Vilafranca. Segons la investigació policial, el "rigor mortis" que presentava quan es va descobrir el seu cos fa pensar que quan el cotxe es va saltar el control ja era mort. 

Trapero també ha explicat que estan estudiant el testimoni d'una persona que va veure algú que sortia corrents del vehicle que s'havia saltat el control. 

El cos de Pau Pérez ja s'ha lliurat a la família.

 

Anar al contingut