La ministra Reyes Maroto rep una carta amb una navalla aparentment ensangonada
La navalla rebuda aquest dilluns al despatx de la ministra d'Indústria Reyes Maroto (Foto: Fonts policials)

La ministra Reyes Maroto rep una carta amb una navalla aparentment ensangonada

Aquesta carta arriba pocs dies després que Pablo Iglesias, Fernando Grande-Marlaska i María Gámez en rebessin una cadascun amb bales de fusell

RedaccióActualitzat

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, que serà la número dos del socialista Ángel Gabilondo si guanya les eleccions madrilenyes, ha rebut també una carta amenaçadora, en aquest cas amb una navalla ensangonada.

La nova amenaça arriba uns dies després de les cartes amb bales rebudes pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, i el líder d'Unides Podem i candidat a la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias.

Sobre de la carta que ha arribat al despatx de Reyes Maroto amb la navalla aparentment ensangonada (Foto: Fonts policials)
 

Contra les amenaces

La carta ha arribat en plena campanya de les eleccions a la Comunitat de Madrid, i l'afectada ha reaccionat a Twitter assegurant que "la llibertat prevaldrà":


Pedro Sánchez: "Prou!"

Maroto ha rebut el suport de Pedro Sánchez, president del govern espanyol, del qual forma part, que ha assegurat que "no ho permetran":


 

La ministra Reyes Maroto també rep una carta amenaçadora, amb una navalla ensangonada
La ministra Reyes Maroto en un acte de campanya a la Comunitat de Madrid (EFE/Chema Moya)

"Un delicte d'odi"

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha avançat la notícia durant un acte electoral del PSOE a la seu del carrer Ferraz de Madrid, i ho ha qualificat de "delicte d'odi".

"A tot delicte d'odi el precedeix un discurs d'odi i m'acaben d'informar que Reyes Maroto acaba de rebre una navalla amb sang com a amenaça."

Lastra ha responsabilitzat el discurs del partit d'extrema dreta Vox de l'enviament de les cartes, i ha atribuït al PP "indiferència criminal" davant d'aquestes amenaces.

La recepció de la carta amenaçadora l'ha confirmada el ministeri de Maroto, que ha explicat que ha estat la seva secretària qui l'ha detectada aquest dilluns al matí al despatx.

Segons fonts del ministeri, s'ha avisat el Ministeri de l'Interior i els serveis de seguretat de la Presidència del govern espanyol perquè investiguin l'autoria de l'enviament.

Gabilondo demana condemnes "expresses"

El candidat del PSOE a les eleccions autonòmiques de Madrid, Ángel Gabilondo, ha demanat a totes les formacions "que són i es diuen demòcrates" que condemnin l'amenaça.

Segons Gabilondo, davant d'aquest tipus d'amenaces cal evitar les condemnes "genèriques" i condemnar "expressament" cada cas.

"Tots ens sentim amenaçats en el més profund, que és la nostra democràcia i la nostra manera de viure."

El candidat d'Unides Podem a les eleccions autonòmiques de Madrid, Pablo Iglesias, també ha reaccionat a les noves amenaces, que se sumen a les que va rebre ell mateix.

Ho ha fet a través d'una piulada en què expressa la seva solidaritat amb la ministra Maroto.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
PSOEComunitat de Madrid
Anar al contingut