Madrid

La més exhaustiva i ambiciosa retrospectiva de Picasso arriba al Reina Sofia

El Museu Reina Sofia de Madrid ofereix una gran exposició sobre el pintor Pablo Picasso, amb més de 400 obres entre pintures, escultures, dibuixos i quaderns d'apunts, en gran part procedents del Museu Nacional Picasso de París, que està tancat temporalment per obres de rehabilitació i ampliació. El centre madrileny considera aquesta exposició com "una de les més exhaustives i ambicioses retrospectives sobre el pintor malagueny" i suposa l'estrena com a nou director del centre de Manuel Borja-Villel. La mostra estarà oberta al públic des del 6 de febrer fins al 5 de maig.

Actualitzat

El tancament per obres d'ampliació i modernització del Museu Picasso de París ha permès l'organització d'una de les exposicions més exhaustives i més ambicioses del pintor. El Reina Sofia ofereix a partir del dia 6 la mostra, un dels esdeveniments culturals de més rellevància i que serà difícil repetir.

Es tracta de 400 obres de Picasso, quadres, escultures ceràmiques, dibuixos, gravats, apunts i fotografies documentals de l'arxiu del pintor. L'abundància i qualitat de les obres ha fet que es plantegés un criteri cronològic per al recorregut de la mostra, que transcorre per tres grans sales dedicades a exposicions temporals i l'ala completa amb l'exposició permanent, en la qual es troba el "Guernica".

En la primera sala es mostren obres realitzades entre 1895-1925, mostra de la gènesi picassiana, algunes de les obres emblemàtiques del període blau, la fascinació per l'expressionisme, la revolució protocubista i el període negre, i mostra estudis per a "Les senyoretes del carrer d'Avinyó" i "Home amb guitarra". La sala tanca amb l'obra mestre del "classicisme" picassià, "La flauta de pa".

La sala següent, que recull el període que va del 1924 al 1936, segueix els camins de l'artista en la seva època surrealista, amb creacions com "El petó", "El pintor i el seu model". Pel que fa a l'exposició permanent, acull obres del 36 al 52, relacionades amb el context del "Guernica". El recorregut acaba amb treballs del 1946 al 1972, els últims anys de l'artista.

El Museu Nacional Picasso es va crear el 1985 per acollir la donació o pagament de drets successoris a través d'obres d'art que van fer a l'estat francès el 1979 els hereus del pintor, que van atorgar un dret d'elecció d'entre 70.000 obres, la qual cosa va permetre crear un fons coherent.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut