Barcelona

La majoria dels casos d'enterovirus evolucionen bé, però hi ha una nena a la Guttman amb tetraplègia

Els serveis de pediatria i urgències ja tenen els protocols activats pel nou brot d'enterovirus

RedaccióActualitzat

Tots els serveis de pediatria i les urgències pediàtriques tenen activats un protocol per poder diagnosticar ràpidament els possibles casos d'enterovirus. La majoria han evolucionat bé, excepte dos que estan greus i fins a 9, de la quarantena de casos detectats, han hagut d'ingressar a la Unitat de Cures Intensives. Un d'ells és una nena de tres anys que està ingressada a l'Institut Guttman amb tetraplègia i respiració artificial. La van derivar fa tres setmanes des de l'Hospital Vall d'Hebron.

Tots els afectats van començar amb un quadre víric, amb mocs, tos i febre o problemes intestinals. Però, uns dies més tard, la malaltia es va complicar amb una encefalitis que va derivar amb problemes neurològics.

El cap de pediatria de l'Hospital Universitari Dexeus, Vicente Molina, ha explicat que el virus dóna símptomes nous:

"És un tipus dins dels centenars d'enterovirus que tenim que s'ha fet més actiu com ha passat en d'altres països fa un parell d'anys i està donant aquests símptomes nous".

Afecta nens de menys de sis anys i el virus no està localitzat en un lloc concret, segons ha explicat Magda Campins, la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron:

"Cal ser una mica més prudent, però no hi ha realment una situació d'alarma".

En qualsevol cas, s'ha activat un protocol sanitari de vigilància, que encapçala l'Hospital Vall d'Hebron. Recomanen extremar la higiene i no portar els nens a l'escola si tenen febre. També anar al pediatre si hi ha símptomes neurològics acompanyats de febre. Campins ha explicat:

"Un nen pot tenir un quadre de gastrointeritis com han tingut sempre. Això no estableix cap nivell d'alarma. Ara, si les famílies veuen, que el nen comença amb somnolència, a no voler caminar, a tenir estabilitat a la marxa, que el portin al pediatre i que s'estableixi un diagnòstic".

Els metges insisteixen que la majoria de casos s'estan solucionant sense problemes importants.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut