Sant Joan Despí

Comín demana tranquil·litat i diu que només un dels quaranta casos d'enterovirus "està associat a riscos importants"

El conseller de Salut ha afegit que nou casos han requerit ingrés a l'UCI i la majoria han tingut una evolució positiva

RedaccióActualitzat

L'endemà que el Departament de Salut fes públic que s'havien detectat 40 casos d'infeccions víriques amb complicacions neurològiques en menors de 6 anys, n'ha parlat a "Els matins" el conseller de Salut, Toni Comín, que ha volgut donar un missatge de tranquil·litat

"En la majoria de casos, els enterovirus són uns patògens habituals en aquesta època de l'any."

Normalment, els símptomes són lleus, però "aquest hivern està donant un tipus d'afectacions neurològiques per sobre del que s'havia registrat altres anys", ha puntualitzat.

Així, s'han "identificat una quarantena de casos amb complicacions neurològiques". D'aquests, "nou han requerit ingrés a l'UCI" i "excepte un parell que tenen pronòstic reservat, la resta han evolucionat de manera positiva".

"La preocupació dels metges és que no derivi en encefalitis."

Comín ha afegit que només un de la quarantena de casos té l'enterovirus D-68, el més "inquietant, amb riscos importants".

El Departament de Salut ha posat en marxa una comissió de seguiment que es coordina des de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. També ha difós un protocol per reforçar la vigilància i detecció de possibles nous casos al conjunt de la xarxa sanitària assistencial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut