Emma Stone i Damien Chazelle, amb els premis (Reuters)
Emma Stone i Damien Chazelle, amb els premis (Reuters)
Londres

"La La Land", gran triomfadora de la nit dels Bafta

Emma Stone guanya el premi a la millor actriu i Casey Afflek s'endú el de millor actor

RedaccióActualitzat

"La La Land" s'ha proclamat la gran triomfadora de la nit dels Bafta, que s'entreguen a Londres.

El musical s'ha endut el premi a millor pel·lícula en la 70a edició dels premis de l'Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió. Ha guanyat també el Bafta al millor director, Damien Chazelle, la millor actriu, Emma Stone, la millor banda sonora, Justin Hurwitz, i la millor direcció de fotografia, Linus Sandgren.

Stephen Fry ha estat l'encarregat de presentar una edició dels Bafta que ha tornat al Royal Albert Hall després de 20 anys.

A "La La Land" se li ha escapat, en canvi, el guardó al millor actor. L'ha guanyat Casey Affleck per "Manchester frente al mar", que també ha rebut el reconeixement de l'acadèmia britànica al millor guió.

La nord-americana Viola Davis ha guanyat el Bafta a la millor actriu secundària pel seu paper a "Fences" i el britànic Dev Patel s'ha endut el premi al millor actor secundari pel seu paper a "Lion".

La pel·lícula "I, Daniel Blake", de Ken Loach, ha guanyat el Bafta al millor llargmetratge britànic. La cinta, escrita per Paul Laverty i protagonitzada per Dave Johns i Hayley Squires, que ja va guanyar la Palma d'Or al Festival de Canes, és una dura crítica a la burocràcia dels serveis socials britànics.

La cinta hongaresa "El fill de Saül", de László Nemes, s'ha endut el Bafta a la millor pel·lícula de parla no anglesa i ha desbancat així la "Julieta", de Pedro Almodóvar. El director manxec aspirava al seu sisè Bafta, però no l'ha aconseguit.

"13th", de la directora, guionista, productora i actriu nord-americana Ana DuVernay, s'ha endut el premi al millor documental. El documental, fet per a la plataforma Netflix, explica els problemes dels sistema judicial dels Estats Units.

Laia Costa es queda sense Bafta

L'actriu catalana Laia Costa optava al premi a la millor actriu revelació als Bafta. Finalment, però, se l'ha endut Tom Holland, que fa de Spiderman en la pel·lícula "Capitan America: Civil War".

Spiderman, revelació

Costa estava nominada per "Victoria", una pel·lícula alemanya rodada en un únic pla seqüència i on l'actriu catalana interpreta una noia que coneix quatre nois amb qui surt de festa i una nit normal s'acaba convertint en un canvi vertiginós en la seva vida.

Costa ja va guanyar en els premis del cinema alemany per aquest paper. Aquest cop, però, s'ha imposat Tom Holland. Aquest és l'únic premi que es decideix amb el vot del públic.

 

ARXIVAT A:
Premis BaftaCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut