Airbnb elimina la prohibició de reunir més de 16 persones a les propietats
Airbnb elimina la prohibició de reunir més de 16 persones a les propietats

La justícia europea dona la raó a Airbnb i avala el seu model de negoci

L'havien acusat d'actuar com a agent immobiliari i el tribunal de Luxemburg diu que només és un intermediari entre arrendadors i clients

Laia de la RivaActualitzat

El litigi que ara ha resolt la justícia europea va començar quan una associació d'hotelers francesa, l'AHTOP, li va demanar que es pronunciés sobre el model de negoci de la plataforma de lloguers turístics Airbnb.

Aquesta associació l'acusava d'actuar com a agent immobiliari sense tenir targeta professional i que, per tant, infringia la llei francesa que regula els professionals immobiliaris al país.

Però el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el TJUE, amb seu a Luxemburg, ha dit aquest dijous que això no és així, i que simplement és una plataforma que posa en contacte arrendadors i clients.

 

El precedent d'Uber

En la sentència, el tribunal ha recordat el cas d'Uber, tot i que el seu posicionament ha estat oposat. En aquell cas entenia que la companyia s'havia de considerar una empresa de transport perquè ofereix un servei complet i no només actua d'intermediari.

Per la seva banda, un dels fundadors de la companyia, Nathan Blecharczyk, ha enviat aquest mateix dijous una carta a diversos alcaldes europeus, entre els quals hi ha els de Barcelona, Madrid i València.

"Ajudar els anfitrions"

En la carta a Ada Colau reitera la voluntat de continuar col·laborant amb l'Ajuntament i recorda que aquest mateix any han desenvolupat una eina tecnològica "per ajudar els amfitrions a complir amb la regulació turística de Barcelona i Catalunya". 

Sobre la sentència del TJUE, Blecharczyk considera que és "un pas endavant positiu de cara a continuar la col·laboració amb les ciutats".

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut