Barcelona

La Generalitat concedeix la Creu de Sant Jordi a Johan Cruyff i el Nàstic entre els 78 guardonats

El govern de la Generalitat ha donat a conèixer les 63 personalitats i les 15 entitats que rebran aquest any la Creu de Sant Jordi, una distinció que es concedeix pels serveis prestats a Catalunya i per la defensa de la seva identitat. A banda del reconeixement a la lluita antifranquista que distingeix alguns guardonats, així com noms il·lustres del nom del periodisme, el govern també ha concedit la insígnia al futbolista Johan Cruyff i al Club Gimnàstic de Tarragona.

Actualitzat
Entre els personalitats premiades hi ha el fotògraf Joan Colom; la directora de cine Isabel Coixet; la soprano nord-americana Barbara Hendricks; l'escriptora Anna Maria Moix, o el futbolista Johann Cruyff. Relacionats amb l'àmbit de la política, hi ha premiats com Anna Balletbò, Miquel Roca i Junyent, o Narcís Serra. I entre les entitats premiades hi ha, entre d'altres, l'Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme, el circ Raluy o el Club Gimnàstic Tarragona.

En aquesta ocasió, el govern ha volgut distingir especialment persones i entitats que hagin destacat en la lluita antifranquista, en la recuperació de la memòria històrica, així com professionals del sector del periodisme. En aquest grup, destaquen el periodista Antonio Franco, l'editor Javier Godó, i el corresponsal de "La Vanguardia" Tomas Alcoverro.

També s'ha reconegut la trajectòria de l'agent literària Carme Balcells. I cal destacar la Creu de Sant Jordi concedida a la ciutadana suïssa Elisabet Eindenbenz que, com a directora de la maternitat d'Elna, al Rosselló, va contribuir a salvar la vida de prop de 600 nounats, la majoria fills d'exiliats de la Guerra Civil reclosos en els camps de concentració francesos.
Anar al contingut