Jura de bandera a la caserna del Bruc de Barcelona, el maig passat (ACN/Ministeri de Defensa)

La Fiscalia no veu delicte en el sorteig dels serveis d'una prostituta a la caserna del Bruc

Assegura que la rifa era "fictícia" i que el premi real era una panera de Nadal

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha demanat arxivar la causa penal contra els dos militars de la caserna del Bruc de Barcelona que van organitzar el sorteig dels serveis d'una prostituta, el desembre passat, a través d'un grup de Whatsapp.

El xat, on hi havia una setentena de militars, es va omplir de comentaris masclistes.

La Fiscalia no hi veu indicis del delicte d'explotació sexual ni tampoc del d'inducció a la prostitució perquè assegura que la rifa era "totalment fictícia". Tampoc hi veu cap indici de delicte d'odi.

Cartell i fotografies de la prostituta sortejada per militars de la caserna del Bruc, publicat pel diari Ara

En base a la seva investigació, el ministeri fiscal conclou que no hi havia intenció real de contractar els serveis d'una prostituta ni es va fer cap tràmit previ, sinó que el premi efectiu era una panera de Nadal.

En no haver-hi una persona real i concreta en situació de prostitució, afegeix la Fiscalia, no hi ha els requisits perquè hi hagi cap delicte.

Després que es fessin públics els fets, va ser l'Exèrcit de Terra qui va posar el cas en coneixement de la Fiscalia. També es van identificar els dos militars responsables de l'anunci, tot i que no es va fer públic ni el seu grau en l'escalafó ni les mesures sancionadores que pensaven adoptar.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va asegurar que els implicats serien expulsats de l'exèrcit, mentre que el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ho va considerar "absolutament rebutjable."

Des del govern, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va lamentar que "el tracte vexatori cap a les dones"  no fos "aliè a la cultura patriarcal dels exèrcits" i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar una "investigació urgent" i "un canvi profund" en la institució.

Caserna del Bruc
El Ministeri de Defensa no detallat el colofó dels militars implicats (ACN)

Participacions d'1 i 3 euros

El sorteig es va fer a través un grup de WhatsApp per recaptar diners per al sopar de la Puríssima, que va anar ple de comentaris masclistes. El cartell anunciant la rifa es va penjar al bar de la caserna: prometia una estona amb "una dama de companyia" i afegia una foto de la noia en qüestió.

Els que aportessin 25 euros per al sopar entraven en el sorteig, però també podien pagar 3 euros només pel sorteig i podien comprar bitllets extres per un euro.

ARXIVAT A:
JudicialExèrcit espanyolProstitució
Anar al contingut