Desfilada a la caserna del Bruc, en una imatge d'arxiu (ACN/Pol Solà)
Barcelona

L'exèrcit porta a la Fiscalia el sorteig dels serveis d'una prostituta a la caserna del Bruc

Verge demana "més formació en igualtat" i Colau vol que es depurin responsabilitats per uns fets que Marlaska considera "absolutament rebutjables"

RedaccióActualitzat

L'Exèrcit de Terra ha denunciat davant la Fiscalia el sorteig organitzat a la caserna del Bruc de Barcelona per tenir una trobada amb una prostituta.

Segons va avançar el diari Ara, el sorteig s'hauria organitzat a través d'un xat de WhatsApp per recaptar diners per al sopar de la Puríssima, que celebren les companyies de fusellers.

L'exèrcit ha posat "de manera immediata" aquest cas en coneixement de la Fiscalia de Catalunya, perquè entén que el contingut del xat pot atemptar "contra els valors de la institució".

Les mateixes fonts, tanmateix, han remarcat que el xat, en què participen una setantena de militars, no és un canal oficial de l'exèrcit.


Verge denuncia "la cultura patriarcal dels exèrcits"

Des del govern, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha lamentat que "el tracte vexatori cap a les dones no és aliè a la cultura patriarcal dels exèrcits".

Per això, ha dit, "cal molta més formació en igualtat" a l'exèrcit espanyol, que considera que "està obligat a investigar i a sancionar" els fets denunciats.

Verge ha volgut remarcar la importància que els homes testimonis de violències masclistes "no en siguin còmplices" i les denunciïn, "com ha passat en aquest cas", perquè "la màxima responsabilitat en l'erradicació de les violències masclistes és dels homes".


Marlaska: "Absolutament rebutjable"

Per part del govern espanyol ha parlat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui han preguntat per aquesta qüestió a Brussel·les, on participa en una reunió amb els seus homòlegs de la UE.

Marlaska ha dit que desconeixia els fets, però que, si fossin veritat, es tractaria d'una qüestió "absolutament rebutjable".

"Em sembla una barbaritat i suposo que alguna investigació s'hauria d'obrir", ha afegit.


Colau demana un "canvi profund"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat la seva "indignació" per aquests fets, "com a dona i alcaldessa d'una ciutat orgullosament feminista".

En un missatge de Telegram, també ha demanat una "investigació urgent" dels fets i "un canvi profund" perquè aquestes actituds "no tinguin cabuda en cap institució pública".

ARXIVAT A:
Violència masclistaExèrcit espanyol
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut