La ministra Margarita Robles, aquest divendres (EFE)

Robles anuncia expulsions en l'exèrcit per sortejar els serveis d'una prostituta

L'exèrcit ha obert una investigació interna i ha portat a la Fiscalia el sorteig, organitzat en un grup de Whatsapp entre soldats de la caserna del Bruc de Barcelona

RedaccióActualitzat

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que hi haurà expulsions en l'exèrcit en el moment que s'identifiquin els militars que van organitzar un sorteig dels serveis d'una prostituta a la caserna del Bruc de Barcelona.

La ministra ha explicat que està a l'espera de les decisions que prengui la Fiscalia i que ja s'ha iniciat una investigació interna en el si del cos militar. Es tracta de saber si aquesta rifa, per recaptar diners per a les festes de la companyia que se celebra el dia de la Puríssima, podria suposar un delicte.

Robles ha assegurat que a les Forces Armades hi ha tolerància zero amb les agressions sexuals i, fins i tot, amb les bromes.

"És inacceptable des de qualsevol punt de vista. No només no respon als valors de l'Exèrcit de Terra ni de les forces armades. Si sabem qui ha estat, perquè en aquests moments no ho sabem... Però en el moment en què ho sapiguem, no volem aquestes persones a les forces armades espanyoles."

Des del Ministeri de Defensa també han demanat tolerància zero contra les ofenses i agressions a dones, en un missatge a les xarxes:


Sorteig per Whatsapp

El sorteig es va fer a través d'un grup de Whatsapp amb uns 70 militars de la caserna del Bruc i en què es van compartir fotografies de la prostituta i els serveis que oferia.

També es va penjar un cartell a la cantina de la caserna anunciant el sorteig de la "dama de companyia".

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han demanat que es depurin responsabilitats.

Convida Colau a conèixer l'exèrcit

La ministra Margarita Robles ha convidat l'alcaldessa a conèixer millor com funciona l'exèrcit i tota la normativa per combatre l'assetjament sexual, a més de la "formació, preparació i eficàcia" dels seus membres.

Colau va dir que falta un "canvi profund", amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats perquè aquest tipus d'actituds "no tinguin cabuda" a cap institució pública.

Segons la titular de Defensa, les forces armades "són un exemple a Europa i al món" i per això els responsables del que ha passat al Bruc són "un descrèdit i no mereixen estar a les forces armades".

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaExèrcit espanyolProstitució
Anar al contingut