L'alcaldessa Ada Colau

La Fiscalia investiga Ada Colau pel nomenament del cap de la Guàrdia Urbana

El sindicat CSIF va presentar una denúncia en considerar que Pedro Velázquez va ser escollit de manera arbitrària

Actualitzat

La Fiscalia ha obert una investigació a l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, arran de la denúncia per prevaricació que el sindicat CSIF va presentar contra ella pel nomenament de Pedro Velázquez com a cap de la Guàrdia Urbana, que consideren arbitrari.

El ministeri públic ha obert aquest dilluns diligències per investigar la denúncia, que també es dirigeix ​​contra el mateix cap de la Guàrdia Urbana, i analitzarà les circumstàncies del nomenament de Velázquez per determinar si hi va haver algun tipus d'irregularitat.

Denúncia CSIF de la Guàrdia Urbana de Barcelona

En la seva denúncia, presentada la setmana passada, el sindicat de funcionaris manté que Colau va nomenar el nou cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona el mes de desembre a través d'un decret d'alcaldia, que va ser una decisió "totalment contrària a dret".

Segons l'opinió del sindicat, la designació del comandament policial hauria d'haver estat fruit d'un procés en què es tinguessin en compte els principis d'"objectivitat, mèrit, capacitat i igualtat d'oportunitats", en comptes de respondre a una decisió "unilateral i arbitrària".

La denúncia es dirigeix, a més, contra el mateix Velázquez, per haver acceptat un càrrec públic sense complir els requisits legalment establerts.

El sindicat diu que el cap del cos ha de ser nomenat entre l'escala executiva, i que Velázquez va ser ascendit d'intendent a intendent major el mateix dia que plegava l'anterior cap, Evelio Vázquez, i que era elegit màxim comandament de la Urbana tot i que hi ha vuit intendents majors més.

El sindicat també denuncia que el 10 de març passat la Gaseta Municipal va publicar el document de convocatòria i bases que han de regir la lliure designació del cap de la Guàrdia Urbana havent ja escollit Velázquez.

"En altres paraules, primer s'atorga per decret nominal el lloc de cap de la Guàrdia Urbana, sense que hi hagi cap raó d'urgència, i posteriorment s'intenta donar-hi forma jurídica amb un revestiment de legalitat a una decisió prèvia arbitrària i injustificada per blanquejar el procediment."

 Per la seva part, l'Ajuntament encara no ha respost.

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut