La Fiscalia demana que el Suprem investigui Laura Borràs
La cap de llista de JxCat al Congrés, Laura Borràs, en una imatge d'arxiu

La Fiscalia demana que el Suprem investigui Laura Borràs

Considera que hauria comès prevaricació, malversació, frau i falsedat documental en l'època en què era presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes

Actualitzat

La Fiscalia vol que s'investigui al Suprem la diputada al Congrés de Junts per Catalunya Laura Borràs pels suposats delictes comesos en l'època en què era presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, la ILC.

En l'escrit adreçat al tribunal, firmat pel fiscal del Suprem Javier Zaragoza aquest mateix 3 de desembre, el dia que arrenca la legislatura al Congrés i al Senat, s'assegura que Borràs hauria comès prevaricació, malversació, frau i falsedat documental.

Segons aquest fiscal, la llavors presidenta de la ILC hauria autoritzat l'adjudicació de contractes públics a una persona amb qui tenia amistat i relació professional.

Argumenta que els contractes es van fraccionar per no haver de sotmetre'ls a concurs públic i que, a més, l'adjudicatari hauria rebut més diners dels necessaris. L'import en qüestió són prop de 260.000 euros.

Com que Borras és diputada al Congrés, la jutge de Barcelona que l'investigava ha enviat el cas al Tribunal Suprem i ara la Fiscalia demana que el tribunal demani autorització de la cambra per seguir amb el procés judicial.

 

L'"enriquiment" d'un amic

En l'escrit adreçat al Suprem, la Fiscalia assegura que les despeses autoritzades per Borràs no van ser per feines reals, sinó per "l'enriquiment" del seu amic:

"...un continuat acte il·lícit d'enriquiment en favor d'aquesta persona per part de Borràs, havent-se concertat tots dos per defraudar d'aquesta manera l'administració pública en perjudici del seu patrimoni."

El cas es va fer públic fa un any, quan el jutjat 9 de Barcelona va començar a investigar suposades irregularitats en el desenvolupament de webs oficials de la ILC.

Laura Borràs amb Quim Torra i Carles Puigdemont en un acte a Brussel·les (EFE)


Cap irregularitat, segons Borràs

Buscant proves dels presumptes delictes, la policia judicial va entrar al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, el CTTI.

Borràs, que va ser presidenta de la ILC durant 5 anys, entre el 2013 i el 2018, va assegurar llavors que no hi havia cap irregularitat.

L'actual cap de llista de JxCat al Congrés va atribuir la investigació a una campanya contra la seva força política i al fet d'haver acceptat l'encàrrec de Carles Puigdemont de formar part de les llistes.

Borràs va assegurar que la investigació no trobaria res perquè, va dir, els comptes de la Institució de les Lletres Catalanes estaven "perfectament auditats".

ARXIVAT A:
Procés catalàCorrupció
Anar al contingut