Laura Borràs aquest dimecres a "Els matins" de TV3
Laura Borràs aquest dimecres a "Els matins" de TV3

Borràs nega irregularitats a la ILC: "Ja m'havien dit que això em podia passar"

La consellera afirma que l'acusen de la seva gestió a la Institució de les Lletres Catalanes perquè va anar a les llistes de Puigdemont

RedaccióActualitzat

La consellera de Cultura, Laura Borràs, defensa la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Un jutge investiga les suposades irregularitats en la gestió que va fer Borràs quan dirigia aquesta entitat. En una entrevista a "Els matins", de TV3, la consellera ha explicat que no ha fet res irregular i ha atribuït les acusacions a una campanya contra Junts per Catalunya. "Per haver acceptat anar a les llistes del president Puigdemont", ha afirmat.

"No vull que hi hagi cap ombra de dubte sobre la feina feta al capdavant de la institució per mi mateixa com a directora i pels treballadors que en formen part. No hi ha hagut cap irregularitat."

"Això és molt injust. Ho he viscut amb altres persones molt properes a mi, diputats, companys que en aquest moment tinc a la presó o a l'exili. És molt greu que hi hagi aquests rumors, aquestes acusacions... 'Esquitxa, esquitxa que alguna cosa quedarà.' A mi això em sembla molt lamentable. Ja m'havien dit que això em podia passar, que quan vaig acceptar anar a la llista del president Puigdemont se m'escodrinyaria des de tots els punts de vista i que aquest dia arribaria. Jo tinc la consciència tranquil·la. No he fet res, no m'he d'amagar de res."

Laura Borràs assegura que tots els comptes de la Institució de les Lletres Catalanes estan "perfectament auditats", i afegeix: "Soc molt escrupolosa."

En declaracions també a "El matí de Catalunya Ràdio", la responsable de Cultura ha dit que no li consta que l'estiguin investigant i ha remarcat que la seva gestió "es va ajustar a la llei de contractació". Ha afegit que li sembla "gairebé pornogràfic que surtin qüestions econòmiques de la Institució de les Lletres Catalanes quan hem treballat amb uns pressupostos tan ajustats". Borràs ha recordat que aquesta entitat "passa una intervenció mensual de control."

Segons fonts coneixedores del cas, l'objectiu dels escorcolls d'aquest dimarts és un ex-alt càrrec que acusen de fragmentar els imports de la creació d'algunes pàgines web per estalviar-se la convocatòria de concursos públics.

ARXIVAT A:
Laura Borràs
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut