La DO Cava redueix la producció de la propera verema al mínim històric de 10.000 quilos de raïm per hectàrea

ACN Vilafranca del Penedès.-El ple del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Cava ha aprovat aquest dimarts reduir la producció de la verema 2020 a 10.000 quilos per hectàrea, xifra mínima històrica en la trajectòria de l'ens. La nova quantitat suposa una reducció de 2.000 quilos respecte les veremes anteriors. Amb aquesta disminució, l'ens vol frenar els excedents de raïm i de vi base que actualment hi ha al mercat, els quals tensen l'oferta i la demanda. Al mateix temps, es vol pal·liar els efectes econòmics provocats per la crisi sanitària de la covid-19. A part de restringir el volum de raïm, el ple també ha acordat incrementar el nombre de verificadors per al control a peu de vinya i als cellers.

El president de la DO Cava, Javier Pagès, destaca que les noves Normes de Campanya volen revertir el desequilibri actual entre oferta i demanda. "Seria irresponsable continuar incrementant la producció, que contribuiria, a tensar encara més a la baixa els preus del raïm i dels vins base Cava", afegeix Pagès en un comunicat.Al mateix temps, el president de la DO Cava augura que el sector "sortirà reforçat de la crisi si és capaç de treballar amb rigor i control, i sobretot des de la unitat". Pagès defensa que les noves normes són pensades amb visió a llarg termini "pensant en el bé comú, per sobre d'interessos individuals." Si bé les mesures d'avui s'han acordat en un ple telemàtic, el Consell Regulador confia en reprendre les reunions presencials abans de les vacances d'estiu. A la propera reunió està previst aprovar la nova zonificació i segmentació de la DO Cava, uns canvis que entrarien en vigor a la verema del 2021.

Anar al contingut