Barcelona

La Diagonal unirà els tramvies i es transformarà en un passeig

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit finalment que les dues línies de tramvia que circulen per la part nord i la part sud de la ciutat s'uneixin per la Diagonal. Aprofitant les obres per enllaçar el Trambaix i el Trambesòs, el consistori té previst convertir la principal artèria de Barcelona en un passeig per a la mobilitat pública. Això implicarà reorganitzar la circulació de vehicles privats per l'Eixample. La proposta no es presenta exempta de polèmica, perquè susposaria reduir a la meitat els carrils per al trànsit rodat passant de 8 carrils a 4.

Actualitzat
Els dos traçats del tramvia, el del Baix Llobregat i el del Besòs, quedaran enllaçats per superfície a través de la Diagonal de Barcelona, que es transformarà en un passeig. Aquest és el projecte que ha presentat Jordi Hereu en el dia que compleix dos anys de mandat. Hereu ha declarat durant una entrevista al diari "El Periódico" que encara que les obres es preveuen complicades els estudis fets per l'Ajuntament veuen compatible pacificar el trànsit a la zona amb la mobilitat general. L'alcalde ha dit que tenen solucions molt estudiades per redistribuir la circulació de vehicles privats per la resta de la trama de l'Eixample, però que tot just aquest dilluns començarà el procés de consulta amb les entitats i els veïns per consensuar la nova configuració de l'espai.

L'alcalde Hereu ha afirmat que encara no hi ha data per l'inici de les obres que implicarà "un gran canvi conceptual, de lloc de pas de la mobilitat privada a espai per a la mobilitat pública i la trobada ciutadana. Jordi Hereu ha volgut emmarcar el projecte dins la celebració l'any que ve "del 150 aniversari de la construcció de la xarxa de Cerdà".
Anar al contingut