Salvadora Mateos va fer les polèmiques declaracions aquest dissabte
Salvadora Mateos va fer les polèmiques declaracions aquest dissabte (delegació del govern espanyol a Ceuta)

La delegada del govern a Ceuta vol reobrir fronteres perquè "vinguin les noies" a netejar

Salvadora Mateos ha declarat que treballar al matí a la delegació del govern espanyol i netejar a les tardes a casa "costa"

RedaccióActualitzat

Crítiques a la delegada del govern espanyol a Ceuta, Salvadora Mateos, per defensar que cal que el Marroc reobri la frontera, tancada des de fa prop d'un any, perquè tornin "les noies" per netejar-li la casa. Una necessitat que, segons ha donat a entendre, tenen les mestresses de casa de la ciutat.

Són declaracions que va fer dissabte, en una roda de premsa on explicava les mesures del govern espanyol per respondre a la crisi de preus. Quan li van preguntar sobre la reobertura de les fronteres, literalment, Mateos va dir això:

"A Ceuta, sobretot les mestresses de casa estem desitjant que vinguin les noies. T'ho dic començant per mi, que estar treballant aquí als matins i netejant a les tardes la veritat és que costa."

Pots veure el vídeo de les declaracions aquí, en vídeo cedit per Ceuta Actualidad:


La delegada, en el càrrec des del desembre del 2018, ha rebut crítiques de partits com Ceuta Ya!, que té un dels 25 diputats de l'Assemblea de Ceuta. Julia Ferreras, la secretària d'Igualtat del partit, ha retret a Mateos que les seves declaracions són "ràncies" i "impròpies d'un govern progressista".


Frontera tancada més d'un any

El Marroc va prendre el control de les fronteres amb Espanya com a resposta a la presència a l'estat espanyol del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, que va tractar-se de covid en un hospital de Logronyo, una decisió que va provocar una crisi migratòria i política.

El fet que el govern espanyol reconegués al Marroc la sobirania sobre el Sàhara Occidental, en un gir en política exterior, ha permès restablir les relacions diplomàtiques entre tots dos països i podria permetre la reobertura de les fronteres.

ARXIVAT A:
Ceuta
Anar al contingut