Marc Márquez ha caigut a 3 voltes del final
Marc Márquez ha caigut a 3 voltes del final
Motociclisme

La decisió de no canviar la moto per la pluja li costa el triomf a Marc Márquez al Gran Premi de l'Aragó

Una decisió molt arriscada de Marc Márquez, no canviar la moto amb pneumàtics llisos a poques voltes del final quan estava plovent al circuit de Motorland, li ha costat la cursa al pilot de Cervera. Jorge Lorenzo, que sí que ha fet el canvi, ha aprofitat l'errada del líder del Mundial de MotoGP per sumar el triomf. Márquez serà campió del món si guanya el G. P. del Japó.

Actualitzat

Una decisió molt arriscada de Marc Márquez, no canviar la moto amb pneumàtics llisos a poques voltes del final quan estava plovent al circuit de Motorland, li ha costat la cursa al pilot de Cervera. Jorge Lorenzo, que sí que ha fet el canvi, ha aprofitat l'errada del líder del Mundial de MotoGP per sumar el triomf, el seu primer de la temporada i en aquest circuit. Márquez manté les opcions de revalidar el títol de campió del món. Amb una victòria a la següent cursa, el G. P. del Japó, sumarà els punts necessaris.

La sortida de la cursa ha estat molt nerviosa. Dani Pedrosa (Honda) ha estat el més ràpid per veure com Andrea Iannone (Ducati) i Marc Márquez (Honda) el superaven en els primers viratges lluitant entre ells per ser els primers. Després de la caiguda de l'italià en la segona volta Márquez ha consolidat el seu lideratge. En la quarta volta ha caigut un combatiu Valentino Rossi (Yamaha) que lluitava per arribar fins al cap de la cursa.

La pluja ho canvia tot

Marc Márquez i Jorge Lorenzo (Yamaha) han mantingut un duel per la primera posició, amb Dani Pedrosa de convidat de luxe, fins que han començat a caure les primeres gotes de pluja. Tots els equips tenien les segones motos preparades per si els pilots volien fer el canvi. El Tro de Cervera ha obert gas a fons a falta de 10 voltes pel final per intentar allunyar-se dels seus perseguidors, però el pilot de Yamaha ha contraatacat per posar-se primer. La pluja ha anat a més i Lorenzo ha afluixat, sent superat pels dos pilots d'Honda. Marc Márquez s'ha mantingut ferm amb els pneumàtics llisos mentre Pedrosa queia i Lorenzo s'afegia a la resta de participants i agafava la moto de pluja.

Aquesta decisió de Márquez s'ha revelat una errada quan el líder de la cursa en aquell moment ha caigut a 3 voltes del final, cedint el liderat a Jorge Lorenzo. Al cerverí no li ha quedat més remei que canviar també de moto. Aleix Espargaró (Yamaha), el primer dels pilots en canviar la seva moto, ha acabat segon per davant de Cal Cruchlow (Ducati), aconseguint el primer podi per una moto de categoria open. Pol Espargaró (Yamaha) ha acabat sisè i Márquez tretzè per davant de Pedrosa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut