L'Encesa de la Universitat de l'Aquelarre de Cervera de 2019 (ACN/Anna Berga)
L'Encesa de la Universitat de l'Aquelarre de Cervera de 2019 (ACN/Anna Berga)

La Covid tomba l'Aquelarre de Cervera, que no se celebrarà per primer cop en 43 anys

La Paeria i les entitats locals descarten organitzar una festa alternativa amb espectacles estàtics en un únic espai

Redacció/ACNActualitzat

El coronavirus suma una altra víctima entre les festes populars catalanes. Després de deixar una Patum deslluïda i una revetlla sense grans fogueres, ara la pandèmia obliga a cancel·lar l'Aquelarre de Cervera, que s'havia de celebrar l'últim cap de setmana d'agost. Serà el primer cop en 43 anys que no es fa. La Paeria i les entitats locals descarten organitzar una festa alternativa amb espectacles estàtics en un únic espai.

La Regidoria de Festes de la Paeria de Cervera i les entitats locals implicades en l'organització de la festa han acordat suspendre, finalment, la celebració de l'Aquelarre 2020, que estava previst per als dies 28, 29 i 30 d'agost. En una reunió aquest dilluns, van coincidir que la situació sanitària actual no permet celebrar l'Aquelarre com sempre, amb concerts i espectacles multitudinaris, tenint en compte que cal evitar aglomeracions de persones.

Tot i això, des de la Paeria han expressat la predisposició a donar suport a les iniciatives populars que puguin sorgir la setmana anterior, "sempre que s'adaptin a les mesures sanitàries vigents".

 

L'escorreguda del Mascle Cabró a l'Aquelarre de Cervera de 2019
L'escorreguda del Mascle Cabró a l'Aquelarre de Cervera de 2019 (ACN/Anna Berga)

La suspensió de l'edició d'enguany de l'Aquelarre arriba pocs dies després de materialitzar-se el canvi de govern a la capital de la Segarra, que ara comparteixen ERC i la CUP amb el republicà Joan Santacana d'alcalde.

L'Aquelarre de Cervera se celebra des de 1978, quan un grup de joves de la població va decidir crear una festa alternativa.

ARXIVAT A:
Coronavirus Cultura popular
Anar al contingut