Yerry Mina, amb la samarreta del Barça

La brillant actuació de Yerry Mina en el Mundial obre el debat sobre el seu futur en el Barça

El jugador colombià ha tingut una actuació estel·lar en el Mundial de Rússia 2018 que contrasta amb el seu discret paper en els pocs minuts de què ha disposat amb el Barça

El seu nom ha sonat amb molta força dins de l'operació sortida del Barça per aquest estiu, però que un central marqui tres gols en tres partits no deixen indiferent ningú i Yerry Mina ho ha fet i s'ha convertit en l'heroi de la selecció de Colòmbia en el Mundial de Rússia 2018. A part de les qualitats ofensives, el gegant colombià ha estat determinant en l'eix defensiu del conjunt cafeter.

De cap, va inaugurar el marcador en el duel contra Polònia (0-3). De cap, va marcar un gol d'or contra el Senegal que va valer la classificació per als vuitens de final, i, aquest dimarts a la nit, ho ha tornat a fer: de cap, en el temps de descompte, ha enviat la pilota al fons de la porteria i ha forçat la pròrroga quan Anglaterra ja estava celebrant la victòria. Tres gols que fan passar a la història Yerry Mina i és que mai abans cap altre defensa havia anotat per partida triple i de jugada, no de penal, en un mateix Mundial.

Amb Clément Lenglet amb un peu i mig al Barça, s'obre el debat sobre què ha de fer el club blaugrana amb Yerry Mina. El colombià va arribar en el passat mercat d'hivern i, en els pocs minuts de què ha disposat jugant a les ordres d'Ernesto Valverde, ha tingut una actuació més aviat discreta. En canvi, amb la seva selecció ha demostrat una gran qualitat.