JxCat demana a ERC una "proposta concreta" per revertir els pactes amb el PSC arreu
El conseller Damià Calvet atén la premsa al vaixell Greenpeace a Barcelona (ACN)

JxCat demana a ERC una "proposta concreta" per revertir els pactes amb el PSC arreu

Junts per Catalunya reclama unitat i repta ERC a fer una proposta en 24 hores mateix per revertir els pactes amb el PSC a totes les institucions

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya estaria disposada a desfer el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona si Esquerra Republicana fa el mateix als ajuntaments on els republicans han pactat amb els socialistes per desbancar JxCat, com ha passat a Sant Cugat del Vallès i Figueres.

Ho ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una visita al vaixell de Greenpeace que hi ha al port de Barcelona.

"Demano a Esquerra Republicana de Catalunya que ens deixi d'enviar missatges per les xarxes socials i que ens facin propostes concretes per revertir els pactes amb el 155 a tot arreu. Hi som a temps. Esperem que demà, dilluns, al matí la direcció d'ERC ens faci una proposta"

El conseller Calvet ha fet aquesta crida a Esquerra per apaivagar el creuament de retrets mutus i recuperar la unitat.

"Volem la unitat del món independentista tant a les eleccions com a les institucions"

 

A quants municipis s'ha donat aquesta situació?

Esquerra ha pactat per fer govern amb el PSC a un total de 18 municipis catalans, d'aquestes poblacions, a 9, JxCat va ser la força més votada i s'ha quedat a l'oposició. Alguns d'aquests casos son Sant Cugat, Figueres o Tàrrega

Per la seva banda, Junts per Catalunya ha pactat  amb el PSC en un total de 25 municipis, i a 4 d'aquestes poblacions, Esquerra -tot i ser la força més votada- s'ha quedat sense governar. és el cas de Cassà de la Selva o de Cervera. 


Executives dels dos partits aquest dilluns

Aquest dilluns les executives dels dos partits independentistes abordaran si estan disposats a fer marxa enrere amb aquests pactes per conservar la Diputació de Barcelona.
 

Esquerra i Junts per Catalunya han creuat acusacions i crítiques  pels pactes que uns i altres han fet amb el PSC.

El ple de constitució de la Diputació és dijous i, fins llavors, hi hauria temps d'arribar a un acord. La proposta arriba després que algunes veus de Jxcat, més properes a Puigdemont, han demanat a les xarxes recuperar la unitat i revertir tots els pactes fets amb socialistes.

ARXIVAT A:
JxCatERCProcés catalàPSC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut