El sector del videojoc factura gairebé el doble que la indústria del cinema i la música gravada

Jugadors professionals de videojocs: molt joves i cobren fins a 1.500 euros al mes

El negoci dels videojocs en línia creix un 43% l'any passat al conjunt d'Espanya

Actualitzat

El sector del videojoc factura gairebé el doble que la indústria del cinema i Espanya n'és la novena potència mundial. Un sector amb un fort creixement que, a banda de programadors i dissenyadors, també necessita jugadors professionals.

 

Menors de 24 anys, amb salaris d'entre 1.000 i 1.500 euros. Aquest és el perfil dels jugadors professionals de videojocs, una indústria que mou cada cop més diners. Reclamen, però, un estatus com passa als Estats Units, on aquests jugadors són considerats esportistes i tenen salaris més alts.

Al conjunt d'Espanya, el sector va facturar l'any passat més de 1.500 milions d'euros, un 12% més que el 2017. Una xifra que és gairebé el doble del que facturen el cinema i la música gravada. Cada any, el negoci dels videojocs en línia creix més, un 43% l'any passat, fins al punt que molta gent jove ho veu com una manera de guanyar-se el primer sou.

 

 

Regulació del sector

L'increment de facturació dels videojocs en línia accelera aquesta indústria i, fins i tot, fa sorgir noves oportunitats de negoci. Encara són pocs, però alguns jugadors agafen els comandaments per divertir-se i alhora anar a treballar. El problema, però, és la falta de regulació al sector

Aquí, els equips funcionen com a societats mercantils, però l'estructura és la d'un club professional. Demanen ser organitzacions sense ànim de lucre per tenir beneficis fiscals. A Espanya hi ha només uns 200 professionals, per això es contracten jugadors i entrenadors estrangers, com Alin Baltat, entrenador de l'equip Origen BCN.

"Considero que és un esport com qualsevol altre, perquè t'entrenes tot el dia; tens un entrenador i una direcció esportiva."

Segons Nikolai Akatov, jugador professional de videojocs al mateix equip, competir aquí compensa.

"Competia a la lliga russa --explica--, però no té gaires jugadors i només intenten mantenir-se, guanyar una mica de diners i jugar per diversió."

 

Un estudi d'un grup de científics del Canadà conclou que els jugadors dels anomenat esports en línia perden habilitats a partir dels 24 anys. Els "gamers" són conscients d'aquesta realitat i que la seva carrera professional és curta. Per això, reclamen la professionalització del sector, perquè els garanteixi la possibilitat d'una certa reconversió laboral dins del mateix sector.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut