Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat

Actualitzat

Josep Rull i Andreu (Terrassa, 1968)
@JosepRull
Conseller de Territori i Sostenibilitat

Josep Rull, secretari tercer del Parlament de Catalunya des del 2010 i coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, serà el conseller de Territori i Sostenibilitat del govern de Carles Puigdemont.

És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i membre col·legiat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa. Ha col·laborat en els serveis jurídics de l'Associació Catalana de Municipis entre els anys 1993 i 1995. El 1986 va afiliar-se a la Joventut Nacionalista de Catalunya a Terrassa i va ser-ne el secretari general entre els anys 1994 i 1998.

És militant de Convergència Democràtica de Catalunya des del 1989 i el 1992 va esdevenir-ne conseller nacional. Ha estat membre del Comitè Executiu Nacional i del Secretariat Permanent, secretari d'organització del partit i des del 2014 n'és el coordinador general.

És diputat al Parlament de Catalunya des del 1997 i des del 2010 ha estat secretari tercer de la mesa de la cambra. També és regidor a l'Ajuntament de Terrassa, on des del 2003 ha exercit de president del Grup Municipal de CDC.

Després de prendre possessió del càrrec, Josep Rull ha rebut la cartera de Territori de mans del seu predecessor al càrrec, Santi Vila. Convergència s'emporta aquesta àrea clau en les relacions amb l'Estat, amb els repetits problemes amb Rodalies i les infraestructures. En aquest sentit, després d'assumir la cartera, ha sentenciat:

"Seré un corcó per a l'operador, seré un corcó per a Rodalies, seré un corcó per a Renfe i per a Adif."

 

Rull també té sobre la taula el futur de Barcelona World, que el pacte per a la investidura amb la CUP va deixar en suspens.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut