Sankt Pölten

Josef Fritzl es declara culpable de tots els càrrecs, fins i tot del d'homicidi

L'austríac Josef Fritzl, conegut com El monstre d'Amstetten, s'ha declarat culpable de tots els càrrecs de què se l'acusa, fins i tot del d'homicidi d'un dels seus fills-néts. Firtzl, jutjat per haver segrestat i violat durant 24 anys la seva filla ha sorprès a la tercera sessió del judici rectificant la seva declaració de dilluns i ha assumit tots els càrrecs que se li imputen, inclosos el d'esclavitud i el d'assassinat per la mort d'un dels set fills que van néixer de la relació incestuosa. La confessió de Fritzl podria atenuar la pena a què s'enfronta, que podria ser la cadena perpètua, que és la condemna que recull el codi penal austríac pels delictes d'esclavitud i homicidi.

Actualitzat
L'home que va segrestar la seva filla durant 24 anys, i amb la qual va tenir set fills, s'ha declarat culpable de tots els càrrecs que se li imputen. "Reconec que sóc culpable i ho sento", ha dit textualment l'acusat, del qual aquest dimarts es van difondre les primeres fotografies actuals a cara descoberta. El reconeixement de l'homicidi li podria comportar la cadena perpètua. Quan se li ha preguntat què li ha fet canviar la declaració, Fritzl ha dit que ha estat el visionat de la gravació amb el testimoni de la seva filla. A Fritzl se l'acusa d'haver deixat morir un dels nens que hi va tenir, fruit dels abusos sexuals. També se'l jutja per esclavatge, violació, incest, segrest i amenaces.

Fritzl ha reconegut davant el Tribunal que "hauria d'haver fet alguna cosa" per evitar la mort d'un dels set fills-néts nascuts en captivitat de les violacions a la seva filla, Elisabeth. "No sé per què no el vaig ajudar. Esperava que el bebè podria superar-ho", ha dit Fritzl i ha recordat que va estar present en aquest part, el 1996.

"Em declaro culpable. Hauria d'haver vist que el bebè estava malament", ha manifestat l'acusat.

Està previst que avui es faci públic el veredicte de culpabilitat o innocència sobre els delictes d'assassinat, esclavitud, violació, privació de llibertat, coacció i incest que s'imputen a Fritzl.

Un cop conegut el veredicte, el jurat, juntament amb els tres jutges professionals que dirigeixen el procés, decidiran la sentència que s'imposa a Fritzl i que pot anar des d'un any de presó fins a la cadena perpètua.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut