Salutació entre Johnson i Sturgeon enmig d'una escridassada (Reuters)
Salutació entre Johnson i Sturgeon enmig d'una escridassada (Reuters)
Edimburg

Johnson, escridassat a Escòcia, descarta un nou referèndum: "Només se'n fa un a la vida"

El nou primer ministre britànic es mostra convençut de poder negociar un nou acord pel Brexit amb la Unió Europea

RedaccióActualitzat

El nou primer ministre britànic, Boris Johnson, ha estat escridassat quan ha arribat a Edimburg, a la residència oficial de la seva homòloga escocesa, Nicola Sturgeon. Crits de desaprovació contra el polèmic exalcalde de Londres, un defensor aferrissat del Brexit.

El govern escocès ja ha manifestat en més d'una ocasió que vol un altre referèndum si el Regne Unit acaba sortint de la Unió. Sturgeon remarca que és una decisió que prendran els mateixos escocesos. Però Johnson ha tancat la porta a una altra consulta, durant una visita a una base naval escocesa:

"Només se'n fa un a la vida. Un en una generació, i tothom ho sabia. Aquest era l'acord quan es va votar i seria un error absolut trencar aquesta promesa als escocesos i als britànics i fer un altre referèndum."


El nou "premier" britànic insisteix també a donar per mort l'acord de sortida amb la Unió Europea convençut que hi ha marge per negociar-ne un de nou abans del 31 d'octubre i, si no, abandonar la Unió sense acord.

Boris Johnson va substituir Theresa May dimecres passat. En la seva presa de possessió es va comprometre a complir amb el Brexit el 31 d'octubre i aconseguir un "acord nou i millor".

L'excèntric polític conservador es va imposar a les primàries del partit, que es van fer arran de la crisi interna sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Va derrotar Jeremy Hunt, exresponsable d'Exteriors.

 

ARXIVAT A:
Boris JohnsonBrexitUnió Europea
Anar al contingut