Los Angeles

"Joc de Trons" s'acomiada dels Emmy amb 12 premis la nit del triomf de "Fleabag"

"Chernobyl" guanya el premi a la millor minisèrie en una gala marcada per les reivindicacions LGTBIQ+ i d'igualtat salarial

RedaccióActualitzat

"Joc de trons" i "Fleabag" han estat les principals guanyadores de la 71a edició dels premis Emmy, els més importants de la indústria televisiva. La gala s'ha celebrat al teatre Microsoft de Los Angeles.

La història basada en les novel·les de George R. R. Martin partia com a favorita amb 32 nominacions, però, lluny de les expectatives, s'ha endut 12 premis i n'hi han faltat dos per convertir-se en la sèrie que guanya més premis en una sola gala.

Ho hauria aconseguit si Kit Harington i Emilia Clarke haguessin aconseguit respectivament els premis a millor actor i millor actriu de sèrie dramàtica, però tots dos han acabat els seus papers de Jon Snow i Daenerys Targaryen sense haver guanyat cap Emmy tot i haver treballat durant una dècada en la sèrie més premiada de la història.

L'actor de "Joc de trons" que sí que ha guanyat un Emmy, al millor actor secundari de sèrie dramàtica, és Peter Dinklage, que interpreta Tyrion Lannister.

 

Peter Dinklage, millor actor secundari de sèrie dramàtica pel seu paper de Tyrion Lannister a "Joc de trons" (Reuters)

 

En total, en les seves vuit temporades, "Joc de trons" ha aconseguit 59 premis Emmy.

Tot l'equip de la sèrie, que va acabar aquest any, ha pujat a l'escenari a mitja gala per rebre una forta ovació.

La gran triomfadora de la nit, amb el permís de "Joc de trons", ha estat la britànica Phoebe Waller-Bridge, creadora, guionista i protagonista de la sèrie "Fleabag", d'Amazon Studios.

 

Phoebe Waller-Bridge ha recollit tres Emmys per "Fleabag" (Reuters)

 

Waller-Brigde ha pujat tres vegades a l'escenari a recollir un Emmy, perquè "Fleabag" ha guanyat el premi a la millor sèrie de comèdia i ella ha estat guardonada com a millor guionista i com a millor actriu. En aquesta categoria ha guanyat la gran favorita, Julia Louis-Dreyfus, que ja tenia sis Emmys per "Veep" i s'ha quedat sense ser l'actriu més premiada de la història d'aquests premis televisius.

Quan ha pujat per tercera vegada a l'escenari, Waller-Bridge, sorpresa i emocionada, ha fet broma dient que "això s'està tornant ridícul".

El premi a la millor actriu de sèrie dramàtica l'ha guanyat la britànica Jodie Comer per la producció de la BBC America "Killing Eve".

 

Jodie Comer, millor actriu de sèrie dramàtica per "Killing Eve" (Reuters)

 

El premi al millor actor de sèrie dramàtica l'ha guanyat Billy Porter, que s'ha convertir en el primer home negre obertament homosexual que s'endú aquest guardó, per la sèrie LGTBIQ+ "Pose".

 

Billy Porter, Emmy al millor actor de sèrie dramàtica (Reuters)

 

Parlant amb els periodistes després d'haver recollit el premi, Porter, un veterà dels escenaris de Broadway, que dissabte havia fet 50 anys, ha declarat:

"Em van dir que qui soc i el que soc no tindrien mai èxit. Punt. Això és el que em van dir. No els vaig creure."


Les reivindicacions LGTBIQ+ han ocupat una part de la cerimònia dels Emmy, i també les reivindicacions de la igualtat salarial entre homes i dones.

 

Patricia Arquette, millor actriu secundària per "The Act" (Reuters)

 

Patricia Arquette, guanyadora de l'Emmy a la millor actriu secundària en una minisèrie per "The act", ha recordat la seva germana transgènere, Alexis, morta el 2016, i ha tancat el discurs amb aquestes paraules:

"Dedicaré la resta de la meva vida fins que canviem el món perquè [les persones transgènere] deixin de ser perseguides. I doneu-les treball. Són éssers humans, desfem-nos d'aquesta parcialitat que tenim per tots els costats."

 

Michelle Williams, millor actriu de minisèria per "Fosse/Verdon" (Reuters)


Un dels moments virals de la nit l'ha protagonitzat Michelle Williams, guanyadora de l'Emmy a la millor actriu d'una minisèrie per "Fosse/Verdon".

"Quan vaig demanar classes de ball, vaig sentir 'sí'. Quan vaig demanar lliçons de cant, vaig sentir 'sí'. Totes aquestes coses costen esforç i diners, però els meus caps mai van presumir de saber millor que jo el que necessito per fer la meva feina."

"Així que, la pròxima vegada que una dona, especialment una dona negra, perquè ella guanya 52 centaus en comparació amb el dòlar que s'emporta el seu company home blanc, et digui el que necessita per fer la seva feina, escolta-la, creu-la, perquè un dia potser es posa davant teu i et diu 'gràcies' per permetre-li que triomfés pel seu entorn de treball i no malgrat aquest."


L'Emmy al millor actor d'una minisèrie ha estat per a Jharrel Jerome, protagonista de "When they see us", de Netflix, coneguda a Espanya com "Así nos ven", que explica la història dels "Cinc de Central Park", cinc negres i llatins que l'any 1989 van ser acusats i empresonats per una violació que no havien comès.

 

Jharrel Jerome, Emmy al milor actor de minisèrie per "When they see us" (Reuters)

 

El premi a la millor minisèrie ha anat a parar a "Chernobyl", d'HBO, que ja partia com a favorita.

 

L'equip de "Chernobyl", Emmy a la millor minisèrie (Reuters)

 

En aquesta 71 gala dels Emmy, HBO ha sumat 34 nous guardons al seu palmarès, superant les altres plataformes, com Netflix o Amazon Studios

ARXIVAT A:
TelevisióSèries
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut