Jaume Giró serà conseller d'Economia del govern de Pere Aragonès a proposta de Junts

Va ser director general de la Fundació la Caixa i director executiu de CaixaBank i també va formar part de la candidatura de Joan Laporta a la presidència del Barça

RedaccióActualitzat

Junts confirma que proposarà Jaume Giró com a conseller d'Economia del nou govern de Pere Aragonès. Ho ha avançat el diari Ara i ho ha confirmat TV3 en fonts del partit.

Periodista de formació, i amb estudis també en administració d'empreses, Giró va passar al món de la comunicació corporativa a principis de la dècada dels 90. Va ser director general de la Fundació la Caixa i director executiu i director general adjunt de CaixaBank

Va sortir-ne l'any 2019, un moviment que fons de Junts atribueixen a la seva posició crítica amb els canvis de seu social del banc i la fundació després de l'1 d'octubre. Aquest factor seria un dels que haurien portat Jordi Sánchez a oferir-li el càrrec. 

També ha treballat a Gas Natural, Petronor i Petrocat i va formar part de la candidatura de Joan Laporta a la presidència del Barça. El que havia de ser un dels homes forts de la directiva va declinar entrar-hi poc després de les eleccions; oficialment, per atendre les obligacions de la seva empresa de comunicació, que ha posat en marxa recentment. 

Fonts de Junts confirmen que Jordi Sànchez li va fer la proposta fa uns dies i que ha estat també a Waterloo amb Carles Puigdemont. La creació d'un banc públic català, transformant l'Institut Català de Finances, és un dels grans compromisos que tindrà en aquest departament.

Jaume Giró acompanyat d'Isidre Fainé, Oriol Junqueras i Pere Aragonès el 2016 en la renovació d'un conveni entre la Generalitat i la Fundació La Caixa (CCMA)

 

En la nova estructura del govern, Junts ha deixat clar que la vicepresidència que els pertoca ocupar no té per què anar lligada a aquesta conselleria.

 

Els noms de l'executiu

El de Giró és el primer nom que es confirma del govern Aragonès, que tindrà 14 conselleries, set en mans d'ERC i set en mans de Junts. Són un més que l'actual govern en funcions i Aragonès ha avançat que serà "100% paritari".

 

 

Un cop investit com a president, Pere Aragonès ara haurà de prendre possessió del càrrec. Serà dilluns vinent i, dos dies després, ho faran els consellers del nou govern.

Caldrà veure qui ocupa la vicepresidència després que Elsa Artadi, que semblava cridada a assumir-la juntament amb la Conselleria d'Economia, hi ha renunciat aquesta setmana.

A les travesses hi ha noms com Damià Calvet, que tindria el suport dels presos Rull, Turull i Forn per continuar i estaria disposat a assumir la vicepresidència, malgrat que hi ha sectors de Junts que ho descarten. També hi són Josep Rius i Jordi Puigneró, pròxims al president Puigdemont, igual que Ramon Tremosa.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021InvestiduraJxCatERCPere Aragonès
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut