Juana Ruiz està detinguda des del 13 d'abril a la presó de Hasharon, a Israel, completament aïllada (EFE)
Imatge d'arxiu de la cooperant espanyola a Cisjordània Juana Ruiz

Israel imputarà la cooperant Juana Ruiz i la jutjarà un tribunal militar

La Fiscalia encara no ha presentat els càrrecs pels quals s'imputa la cooperant i la llei militar israeliana permet mantenir-la detinguda 75 dies sense acusar-la de cap delicte

Actualitzat

Juana Ruiz, la treballadora humanitària espanyola resident a Palestina i detinguda des de fa més de dues setmanes a Israel, continuarà a la presó i serà finalment processada. Ho ha decidit un tribunal militar que ha concedit a la Fiscalia quatre dies més per determinar per quins càrrecs li imputa.

Dijous, en una cinquena vista, el fiscal militar li imputarà càrrecs formals, segons ha avançat l'advocada de Juana Ruiz.

La llei militar israeliana permet mantenir detinguda una persona 75 dies sense acusar-la de cap delicte. L'exèrcit, però, assegura que la treballadora humanitària tenia un pla per presumptament blanquejar diners i ajudar el Front Popular per a l'Alliberament de Palestina, un grup polític considerat terrorista per Israel.

Juana Ruiz, de 62 anys, ha viscut més de la meitat de la seva vida a Palestina. Viu a Beit Sahur, a prop de Betlem, i està casada amb un palestí. Treballa, des de fa dècades, com a coordinadora de projectes en una ONG palestina desenvolupant temes sanitaris.

L'ONG Comitès de Treball Sanitari, on treballa Juana Ruiz, va ser escorcollada al març i a ella la van detenir el 13 d'abril una vintena de soldats israelians fortament armats, segons ha explicat la família.

 


 

El cas de Juana Ruiz ha generat una gran campanya a Espanya a favor del seu alliberament. Partits polítics i organitzacions humanitàries demanen que Israel la deixi en llibertat.

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestina
Anar al contingut