La cooperant Juana Ruiz, detinguda des del 13 d'abril a Israel sense judici ni càrrecs

La família reclama al govern espanyol que intercedeixi en la detenció de Juana Ruiz, que des de fa més de 30 anys treballa en ajuda humanitària a Palestina

RedaccióActualitzat

L'activista espanyola Juana Ruiz fa 13 dies que està detinguda per Israel sense judici i sense saber de quins delictes se l'acusa, una pràctica habitual en les detencions de palestins. La família reclama que hi intercedeixi el govern espanyol.

Amb 60 anys, Juana Ruiz ha viscut més de la meitat de la seva vida a Palestina, com a treballadora humanitària. Viu a Beit Sahur, prop de Betlem, i treballa a l'ONG local, Comitès de Treball Sanitari. L'ONG humanitària va ser escorcollada al març i Ruiz la van detenir el 13 d'abril un grup de 20 soldats israelians fortament armats, segons la família.

Ruiz encara no sap de què se l'acusa. Dos treballadors més de l'ONG també estan en detenció administrativa, una pràctica contrària als convenis internacionals.

La cooperant està a la presó de Hasharon, a Israel, completament aïllada. El seu advocat, Ibrahim Al Araj, assegura que "està patint molt".

La família sospita que s'intenta relacionar-la amb activitats il·legals. Aquest dilluns Juana Ruiz ha estat interrogada per quarta vegada i el tribunal militar d'Israel ha decidit prorrogar set dies més la seva detenció.

La campanya per l'alliberament de l'activista ha anat creixent els últims dies. Associacions, entitats de cooperació i partits polítics s'han sumat a la petició d'alliberament immediat.

 

 

La família reclama que hi intercedeixi la diplomàcia espanyola. El govern espanyol assegura que està al cas de la situació i ha ofert ajuda a la família, però demana discreció.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IsraelPalestina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut