Camps de refugiats sirians al costat mateix de la frontera amb Israel (Reuters)
Camps de refugiats sirians al costat mateix de la frontera amb Israel (Reuters)

Israel ataca Síria amb míssils a prop del Golan, on s'acumulen milers de refugiats

Les autoritats israelianes diuen que és la resposta a l'entrada d'un dron sirià al seu territori

RedaccióActualitzat

La tensió a la zona fronterera entre Israel i Síria va en augment. Són els alts del Golan, on s'han començat a acumular milers de refugiats que fugen de l'ofensiva del règim de Bashar al-Assad contra els últims reductes rebels en aquest punt. Aquesta nit passada, l'aviació israeliana ha atacat amb míssils diverses posicions de l'exèrcit sirià a la província de Quneitra, a prop dels alts del Golan.

 

 

Fonts militars sirianes han assegurat que la seva defensa antiaèria ha repel·lit l'atac, que només ha provocat danys materials.

Unes hores abans d'aquest atac, l'exèrcit israelià havia abatut un dron sirià que havia entrat al seu espai aeri.

Israel ha incrementat el nivell d'alerta de les seves forces armades arran de l'ofensiva de les tropes d'Al-Assad contra els rebels al sud-oest de Síria, una zona pròxima a la frontera entre els dos països.

 

 

Mentrestant, l'exèrcit israelià i també voluntaris envien ajuda humanitària als refugiats que hi ha en camps situats al costat de la zona ocupada per Israel. També atenen els que tenen necessitats mèdiques. Puntualment, els soldats obren la frontera perquè siguin atesos en hospitals israelians.

Però Israel adverteix que no els deixarà travessar. De fet, ha reforçat la frontera. Ho ha confirmat el ministre de Defensa, Avidgor Lieberman.

"Qualsevol soldat sirià que gosi entrar a la zona desmilitaritzada es posa en perill."

Però el que veritablement preocupa els israelians és l'avanç de les tropes sirianes, i, sobretot, dels seus aliats, els iranians, enemics d'Israel, que es podrien consolidar a les zones desmilitaritzades dels alts del Golan.

Després de l'episodi d'aquesta nit, l'exèrcit jueu ha explicat en un comunicat que continuarà operant "de manera decidida i decisiva contra qualsevol intent de violar la sobirania israeliana" i actuarà contra "qualsevol intent d'infligir dany" als seus civils.

 

ARXIVAT A:
IsraelSíriaMigracionsDrets humans
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut