Aspecte de com ha quedat el taxi cremat

Investiguen l'atac a un taxi, cremat a Badalona i amb la paraula "Uber" al capó

Continua la picabaralla entre associacions de taxistes i Uber, des que la multinacional va tornar a operar a Barcelona al març

RedaccióActualitzat

Un taxi ha aparegut cremat a Badalona. Algú hauria trencat el parabrisa i hauria llançat un producte incendiari dins. Al capó hi ha pintat la paraula Uber.

L'incident s'emmarca en el malestar cada cop més gran dins del mateix col·lectiu dels taxistes. Uns quants mantenen el pols contra les plataformes digitals de lloguer de vehicles. I uns altres han decidit col·laborar-hi.

Els Mossos han obert una investigació. I els sindicats de taxistes han condemnat els fets.

 

 

Al març, Uber va tornar a operar a Barcelona. Treballa només amb taxistes, sense flota pròpia de vehicles. Segons l'empresa, havia pactat amb 350 taxistes per fer servir la seva aplicació per captar clients.

Dos mesos més tard, Uber va denunciar l'associació Élite Taxi i Taxi Project 2.0 per amenaces contra els taxistes que treballaven amb l'aplicació a Barcelona.

La multinacional els va acusar de promoure una campanya d'amenaces, boicot col·lectiu i intimidació i va assegurar que centenars de conductors no havien començat a treballar amb l'aplicació d'Uber o que s'havien donat de baixa per represàlies.

Ara, l'associació Élite Taxi ha denunciat que Uber no utilitza el distintiu que identifica els taxis, tot i que hi ha una normativa que els obliga a fer-ho. Diuen que suposa un greuge per a la resta de les empreses d'intermediació i que crea indefensió als usuaris. Per això, "Élite Taxi" demana que se sancioni Uber i que suspengui les seves activitats mentre no obeeixi la norma dictada pel govern.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut