Edwin Chiloba en una imatge de les seves xarxes socials (Reuters)

Investiguen el crim de l'activista gai kenià Edwin Chiloba, trobat en una caixa metàl·lica

La policia de Kènia ha detingut quatre sospitosos relacionats amb l'assassinat

RedaccióActualitzat

La policia de Kènia ha detingut un sospitós en relació amb l'assassinat d'Edwin Chiloba, un destacat activista dels drets LGTBIQ+. El cos del dissenyador, de 25 anys, es va trobar dins d'una caixa metàl·lica en una carretera a l'oest del país, prop d'Elderet, on treballava.

Chiloba era obertament gai en un país que discrimina el col·lectiu i on l'homosexualitat és tabú. Tot i que no s'aplica, una llei de l'època colonial britànica castiga el sexe entre homes amb penes de fins a 14 anys de presó.

La policia ha arrestat un home que era amic de la víctima des de fa temps, segons ha informat el responsable de la investigació, Peter Kimulwo, que ha dit que encara s'investiga l'assassinat i que "de moment, no es pot especular".

Segons diversos mitjans locals, el detingut seria la seva parella, Jackton Odhiambo, i hauria confessat haver mort Chiloba. Odhiambo l'hauria assassinat per venjança després de descobrir que tenia un amant.

Hores després, la policia ha informat de la detenció de tres sospitosos més i que s'ha trobat el vehicle que pensaven que s'havia fet servir per desfer-se del cos.


Condemnes d'ONG internacionals

"Cap vida humana val menys que una altra. Tota persona té dret a la dignitat, respecte i protecció en virtut de l'article 26 de la Constitució", ha escrit Amnistia Internacional en un tuit, on demana celeritat en les investigacions.


L'organització Galck+ (Coalició Gai i Lesbiana de Kènia), amb seu a Nairobi, l'ha descrit com "un lluitador que lluitava sense descans per canviar els cors i les ments de la societat quan es tractava de vides LGBTQ+".


L'alt comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Volker Türk, s'ha declarat "commocionat" per l'assassinat d'aquest defensor dels drets LGTBQ+ i s'ha referit a la "necessitat urgent de redoblar els esforços per protegir-los".


A l'última publicació que va fer a Instagram, del 29 de desembre, va dir que aquest any volia fer créixer la seva marca de moda, Chiloba Designs.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Àfrica
Anar al contingut