Alacant

Investigat per tenir un tigre blanc com a mascota de luxe en un xalet d'Alacant

Actualitzat

La regidoria de Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant ha obert una investigació sobre un tigre blanc que els amos d'un xalet de la pedania d'El Rebolledo tenen com a mascota de luxe. L'Ajuntament vol saber la procedència de l'animal i per quines circumstàncies ha anat a parar a mans de l'actual propietari, que el té al pati, al costat de la piscina, dins d'una gàbia.

L'àrea de Sanitat, en coordinació amb el veterinari municipal, demanarà al propietari que aporti la documentació, els permisos, les assegurances i tots els requisits que fan falta per tenir un exemplar d'aquestes característiques –perillós i en gran perill d'extinció–, perquè en pugui acreditar la possessió legal.

Les dades que té fins ara l'Ajuntament apunten que el tigre, de cinc o sis anys, prové d'un altre propietari que també el tenia en captivitat. La Policia Local i el Seprona ja n'han estat informats.

Els tigres blancs són tigres de Bengala amb una condició genètica que elimina gairebé del tot el pigment que li dona la coloració ataronjada, però que no afecta les ratlles fosques. La probabilitat que es doni aquesta combinació genètica de manera natural és d'una entre 10.000.

La seva raresa l'ha fet sovint massa apreciat –i, per tant, perseguit– pels caçadors de trofeus i els traficants d'espècies exòtiques. Per tot plegat, és cada vegada menys freqüent veure'l a la naturalesa. Fa cinquanta anys que no se'n té cap registre. Sobreviu en reserves i zoos.

ARXIVAT A:
Medi ambientMaltractament animal
Anar al contingut