Incidències pel fort vent i la ràpida línia de tempestes que ha travessat Catalunya
El cap d'una palmera ha caigut sobre un cotxe a la Diagonal. La conductora n'ha sortit il·lesa(BTV)

Incidències pel fort vent i la ràpida línia de tempestes que ha travessat Catalunya

El vent, que es manté després de la tempesta, ha trencat branques, ha fet caure arbres -3 palmeres a Barcelona- i s'ha endut teulades i revestiments de naus

Actualitzat

Els Bombers i els serveis d'emergències han rebut més de 700 avisos per incidències relacionades amb la tempesta que ha escombrat bona part del país. La pluja ha passat però encara es manté l'alerta per episodis de vent.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 389 trucades fins a les 12 del migdia. La majoria dels avisos han estat de ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Altres avisos al 112 fan referència a la caiguda de material urbà a la calçada.

Contenidors bolcats (BTV)

 

Tres palmeres a Barcelona

Entre els incidents hi ha la caiguda a Barcelona d'almenys tres palmeres, dues a la Diagonal. Una ha caigut, a l'alçada del carrer Numància,  sobre un cotxe i els Bomberrs de Barcelona han rescatar la conductora, que no ha patit lesions d'importància. Els equips d'emergències mèdiques, SEM, l'han donada d'alta al mateix lloc. L'altra palmera ha caigut a la cruïlla de la Diagonal amb la Via Augusta.

Una de les palmeres que el vent ha fet caure a la Diagonal de Barcelona (@vgutiez)

Entre les 9.30 i les 11, els Bombers de Barcelona han fet 70 serveis relacionats amb l'episodi de vent. L'Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d'Emergència Municipal i ha tancat parcs i jardins fins que passi el perill.

 

Cadires de les terrasses arrossegades pel vent (BTV)

Arbres, naus i teulades afectats

Els Bombers de la Generalitat han notificat, fins a les 11 del matí, 293 avisos que els han portat a fer actuacions, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona per caigudes d'arbres, teulades i tendals.

Però la ventada ha causat desperfectes i incidències a tot el territori, sobretot per branques i arbres trencats o arrencats i a teulats i revestiments.

El Pla de Lleida s'ha vist afectat pel fort vent i la calamarsa. A Tàrrega, a l'Urgell, la tempesta ha afectat diverses naus del polígon La Canaleta, on el vent ha arrencat revestiments i cobertes. 

També a Cervera, a la Segarra, el fort vent s'ha endut els tendals del mercat setmanal i al polígon industrial ha tirat a terra fins i tot parets.

Un cobert de Concabella s'ha esfondrat per la tempesta (Bombers de la Generalitat)

A Concabella, a la Segarra, els Bombers han intervingut en un cobert esfondrat, i a Vilanova del Camí, a l'Anoia, al Polígon Industrial Pla de Rigat, s'ha retirat un arbre caigut al damunt d'un camió aparcat. En cap dels dos casos hi ha ferits.

Incidències pel fort vent i la ràpida línia de tempestes que ha travessat Catalunya
Una branca ha caigut sobre un camió a Tàrrega (Bombers de la Generalitat)

Destrosses a Mallorca

El temporal també ha afectat les Balears. Fins a la 1 del migdia el servei d'emergència ha registatrat 134 incidències.

Incidències pel fort vent i la ràpida línia de tempestes que ha travessat Catalunya
Una de les palmeres que el vent ha fet caure al passeig de Palma (CCMA)

El fort vent ha dispersat, només durant una estona, les dues-centes persones que es manifestaven contra les mesures de tancament de la  restauració aplicades per la presidenta balear, Francina Armengol. Tot i que la delegació del govern balear havia prohibit fer la protesta a peu, després de la tempesta han reprès la marxa.

ARXIVAT A:
VentadesCrisi climàticaBombersIlles Balears
Anar al contingut