L'exvicepresident Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys de presó per sedició i malversació
Oriol Junqueras a l'exterior de l'Audiència Nacional el 2 de novembre de 2017, el dia que va ingressar a presó (EFE)

Immunitat de Junqueras: El Suprem dictarà sentència sense esperar el que digui Luxemburg

L'alt tribunal considera que la decisió del TJUE sobre la immunitat de Junqueras no afecta la sentència del procés, sinó que es refereix a una qüestió prejudicial

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem no congelarà la sentència a l'espera del que digui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. La petició l'havia fet el mateix Junqueras, que està pendent que el TJUE decideixi en quin moment va començar a gaudir de la inmunitat d'europarlamentari, és a dir, des de quan el Suprem espanyol l'havia de deixar en llibertat per poder complir els tràmits corresponents a Brussel·les.

L'alt tribunal espanyol, fonts del qual han apuntat a TV3 que la sentència del procés encara no està a punt, ha justificat la seva decisió amb l'argument que la llibertat de Junqueras és una peça a banda de la causa principal, que és la que s'ha de resoldre en sentència.

Consideren, en definitiva, que la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras com a eurodiputat no afecta la sentència del procés, sinó la decisió sobre la seva llibertat provisional, que és una qüestió prejudicial. 

Es tracta d'un "incidente autònom", diu el Suprem, "sense condicionar el contingut del pronunciament que doni resposta a la pretensió acusatòria formulada".

 

Oriol Junqueras durant sessió de constitució del Congrés dels Diputats (ACN)

 

La vista a Luxemburg està prevista per al dilluns que ve, 14 d'octubre, dia en què es podria fer pública la sentència del Suprem, tot i que la resolució pot no arribar fins unes setmanes o uns mesos més tard.

ARXIVAT A:
Judici procésOriol Junqueras
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut