Junqueras demana que frenin la sentència fins que Europa decideixi sobre la seva immunitat

Petició dels advocats d'Oriol Junqueras al Tribunal Suprem

RedaccióActualitzat

Els advocats d'Oriol Junqueras han demanat al Tribunal Suprem que no faci pública la sentència del procés fins que Europa es pronunciï sobre la seva immunitat.

Argumenten que "hi ha una dependència absoluta entre els dos assumptes que impedeix dictar sentència" i per això reclamen a l'alt tribunal que la sentència quedi "en suspens".

En l'escrit de sis pàgines que han presentat recorden que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, no té una funció consultiva, sinó que dona una resposta útil per a la resolució del conflicte principal, és a dir, del judici de l'1-O. Per tant, diuen, no només afecta la negativa del permís per anar a jurar el càrrec d'eurodipuat, sinó també el "litigi principal".


Primer, la qüestió prejudicial plantejada a Europa

Segons els advocats del líder d'ERC, la resolució del judici pot afectar la seva immunitat, sobre la qual la justícia europea encara no s'ha posicionat. Els lletrats consideren que la resolució del Suprem s'ha de suspendre fins que la qüestió prejudicial plantejada a Europa no es resolgui. 

Si el Suprem rebutja aquesta petició, l'advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, demana a la sala que almenys informi "com més aviat millor" de la seva decisió el tribunal europeu i les parts implicades.


El 14 d'octubre, vista sobre la immunitat

La data fixada per a la vista al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per decidir si Oriol Junqueras té immunitat com a eurodiputat és el 14 d'octubre. Per la seva banda, la notificació de la sentència del procés està prevista per abans de mitjans del mateix mes.

El president de la cambra europea presentarà al·legacions en aquest cas. I és que es tracta d'un tema que afecta la institució parlamentària, perquè l'escó de Junqueras a hores d'ara està vacant. Seran, però, segons van assegurar les fonts, unes al·legacions tècniques i no polítiques.

Recordem que el Suprem no va permetre a Junqueras sortir de la presó per agafar l'acta en considerar que, si ho feia, viatjaria a Estrasburg i, per tant, hi havia risc de fuga.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàOriol Junqueras
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut